O executare de 36 de miliarde lei poate paraliza Primăria Alunu

Primăria Alunu ar putea intra într-un blocaj finaciar dacă se va pune în aplicare o deciziae absolut ciudată a Complexului Energetic Oltenia, prin care administraţia ar urma să fie executată pentru suma de 36 de miliarde de lei vechi.

Despre ce este vorba?

În perioada 2010 şi până la preluarea minelor,  Complexul Energetic Oltenia nu a catadicsit să plătească administraţiei locale taxa de excavare. Este tipic româneşte, aroganţa celor mari care intră la tine în bătătură şi nu îi interesează o amărâtă de primărie.

Nu mai spunem că din cauza exacvaţiilor haotice, cătunul Pătruleşti este la un pas de a fi izolat, singurul drum de acces se mai ţine într-un fir de aţă, pământul se surupă şi o ia la vale, 30 de familii vor rămâne pe o insulă, undeva la marginea judeţului.

Revenind, Primăria Alunu a cerut această taxă şi neprimind niciun răspuns a mers pe calea instanţei. Şi instanţa a decis, la Curtea de Apel a primit câştig de cauză. În acest sens, primăria a executat CEO şi a reuşit să ia suma de 36 de miliarde vechi.

Dar, CEO nu s-a lăsat şi a mers mai departe, la Curtea Supremă, unde şoc! Se reîntoarce decizia, iar CEO primeşte verdict favorabil iar în acest sens, Primăria Alunu ar urma să restituie suma de 36 de miliarde vechi către CEO.

Situaţie absolut umilitoare şi cu mari probleme financiare. Pentru că dincolo de umilinţa că, cineva a săpat la tine în curte, ţi-a dat pământul peste cap, afectând case, drumuri etc şi nu îl interesează nimic, se adaugă faptul că efectiv pentru bugetul unei comune mici, o astfel de sumă executată va paraliza investiţiile, va mutila drastic bugetul şi va condamna localitatea la sărăcie.

„Dacă se va ajunge la o astfel de excuţie, viitorul este sumbru. Nu ştiu cum vom supravieţui în acest an, cu un buget pe care se va pune astfel de presiune. Şi sincer, avem multe proiecte pe investiţii. Vom vedea motivarea de la Curtea Supremă, ce înseamnă concret verdictul favorabil pentru CEO”, spune primarul Cristian Birăruţi

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *