O comună se confruntă cu şapte alunecări de teren

Cele mai multe alunecări produse în judeţul Vâlcea, din cauza vremii nefavorabile din ultimele trei săptămâni, s-au produs în comuna Dănicei, unde potrivit declaraţiilor lui Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), nu mai puţin de şapte focare au fost activate.

‘Situaţia cea mai neplăcută s-a înregistrat în comuna Dănicei, unde avem şapte focare de alunecare de teren. Astfel, în comuna respectivă avem jumătate din drumurile comunale şi uliţe săteşti afectate, case care se află în zonă de risc’, a precizat preşedintele CJ.

Potrivit acestuia, valoarea pagubelor este extrem de mare, iar comuna necesită ample lucrări de stabilizare a solului prin drenare, plantare de puiet, realizarea mai multor rigole, terasări.

‘Pentru moment, am intervenit pentru a stabiliza solul, dar sunt şapte alunecări de teren care se întind pe o suprafaţă destul de mare, iar 9 drumuri săteşti, 5 drumuri comunale sunt fie strangulate, fie efectiv au luat-o la vale’, a mai spus Cîlea.

Comuna Dănicei este cunoscută pentru solul predispus la alunecări de teren, iar un mare dezavantaj îl constituie şi căile de legătură deficitare ale acestei localităţi cu Râmnicu Vâlcea. Accesul spre Dănicei se face trecând fie prin judeţul Argeş, fie prin judeţul Olt, traversând mai multe culmi deluroase cu sol instabil.

Alte zece comune din Vâlcea se confruntă cu grave alunecări de teren apărute după precipitaţiile căzute în ultimele trei săptămâni.

De altfel, Vâlcea se află pe primul loc la nivel naţional din punct de vedere al alunecărilor de teren, existând nu mai puţin de 90 de focare de acest gen. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *