O companie românească investește 10 milioane de euro în comuna Budești

Potrivit autorităților compania dorește să extindă capacitatea de producție, aducând noi linii tehnologice prin care să mărească cifra de afaceri. Compania este a doua mare de profil din domeniu din România și are sediul central în județul Vâlcea.

Astfel sunt șanse mari ca anul 2022 să aducă venituri la bugetul propriu al comunei Budești de aproximativ 2 milioane de euro.

Budeştiul este considerat tigrul economiei vâlcene, în doar 5 ani, numărul agenţilor economici ajungând la 100, din care cel mai mare este Faurecia, urmând ca mai multe companii din Franţa, Belgia şi Italia să demareze aici afaceri. Evident, alături de investitorii din România.  Unul dintre aceștia fiind Don Pedro Asta se traduce în competiţie, în salarizare  decentă, într-o economie de piaţă sănătoasă.

Acest aspect implică autorităţile locale şi judeţene obligându-le la un uriaş plan de amenajare a zonei din punct de vedere al infrastructurii, al căilor de acces, al facilităţilor, printre care gazele naturale,  al transportului de persoane,  al liniilor de legătură cu Râmnicu Vâlcea Parc industrial1şi cu restul localităţilor limitrofe…

Este o imensă provocare şi o misiune de-a dreptul curajoasă a autorităţilor locale care, printr-o campanie agresivă, trebuie să atragă tot ce se poate din punct de vedere economic şi imobilar în zonă. Şanse sunt, având în vedere cel puţin două premise – lipsa unor investiţii serioase în Vâlcea, timp de 25 de ani, dar mai ales şoseaua de mare viteză, Autostrada Sibiu-Piteşti, care va trece prin apropierea Budeştiului.

„Motorul economic şi prosperitatea vor veni de aici, din zona Parcului Industrial Budeşti. Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem, dar aici trebuie un efort coordonat, nu doar al nostru, ci şi al CJ Vâlcea, al Râmnicului, pentru ca acest Parc Industrial să funcţioneze la capacitate maximă. Localitatea este deschisă spre orice investitor şi mai ales unul care să genereze noi locuri de muncă. Am speranţa că, în foarte scurt timp, cele două zone industriale, prin extindere, mă refer la Budeşti şi Râureni, se vor intersecta geografic”, spune Ion Vlădulescu, primarul localităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *