O clădire dezafectată din Ocnele Mari ar urma să devină un modern complex balnear
O clădire dezafectată din Ocnele Mari, o ruină de acum 20 de ani, urmează să fie valorificată, Primăria din Consiliul Județean semnând un parteneriat pentru a o transforma într-o bază modernă de tratament.
”Vorbim de o clădire construită în anii 90, când Ocnele Mari încerca să obțină statutul de stațiune balneară de nivel național. Din păcate, știm că în acei ani, declinul economic al României a fost unul accentuat și asta nu a ferit nici Ocnele Mari, multe investiții rămânând blocate pentru ani buni. Am găsit la Consiliul Județean un partener și am plecat pe acest drum pentru a relua vechiul proiect și a face cu adevărat o bază modernă de tratament, cu bazine acoperite, cu proceduri, cu saloane, cu un parc, un adevărat complex balnear. Care va fi depus pe un proiect cu finanțare europeană”, spune primarul Remus Sasu.
La rândul său, președintele Constantin Rădulescu spune că are încredere că odată finalizat acest proiect, stațiunea Ocnele Mari va deveni una din interes național.
”Pornim pe un drum nou, alături de Primărie, pentru construirea în localitate a unei Baze balneoclimaterice de tratament. Am semnat un acord de parteneriat, în baza căruia CJ Vâlcea a alocat și suma de 250.000 lei pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice.
Depunem toate eforturile să avem în Ocnele Mari un nou obiectiv turistic și să salvăm, practic, acea clădire aflată în paragină. Acest parteneriat reprezintă doar un obiectiv din planul nostru de dezvoltare a stațiunilor vâlcene, prin atragerea de fonduri externe, care, odată realizat, ne va oferi certitudinea că suntem pe drumul cel bun”, spune președintele Rădulescu.