O alunecare de teren veche de 9 ani pune deja în pericol prima gospodărie, în comuna Milcoiu

Milcoiu este o localitatea aflată în plină dezvoltare, autorităţile spunând că zona este căutată de investitori dar şi pentru afaceri imobiliare, geografia zonei fiind un criteriu prinicipal pentru atragerea acestora în zonă.

“Preocuparea noastră se traduce în investiţii în infrastructura rutieră, drumuri, în utilităţi, apă, canal, gaze. O atenţie deosebită o acordăm în regularizarea torenţilor, a rigolelor, pentru că întâmpină o problemă din cauza solului, comuna Milcoiu s econfruntă cu alunecări de teren. Şi aici investim în stabilizarea acestora. Din păcate de 9 ani, cel puţin avem o alunecare una care înaintează şi pune în pericol deja prima gospodărie, nu mai spun de drumul  care deja a devenit impracticabil”, spune primarul Daniel Muşat.

Este vorba de strada Releului, vechea şosea de legătură între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, din anii ’70, din comuna Milcoiu care, din anul 2009, este afectată de o alunecare de teren. Alunecările de teren pe drumul ce face legătura între satele Milcoiu, Izbăşești şi Şoricaru au pus pe jar aceste familii care stau cu prăpastia în faţa curţilor şi privesc cu teamă cum abisul se apropie de gard.  Pe o distanță de 500 de metri, dealul de vest s-a surpat, craterele ajungând la doar 3 metri de gopodării. Primarul Daniel Muşat spune că sunt  cinci hotărâri de guvern date dar, nici până la această dată, nu s-a primit niciun ban, pentru remedierea acestei situații.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *