O altă familie de corporatiști s-a mutat definitiv în Măciuca, fiind îndrăgostiți iremediabil de satul vâlcean
După Costești, Slătioada, Vaideeni, Stoenești, o altă comună devine un magnet pentru bucureșteni. Ne referim la Măciuca, localitatea unde, doi corporatiști au ales să se mute definitiv.
Se poate și la țară, o spun convinși Andra și Bogdan, doi foști corporatiști pe care îi găsim azi pe ulițele din comuna Măciuca, unde și-au luat de la zero viața, dar și cariera. În acest colț de Vâlcea frumoasă, doi corporatiști orășeni get-beget trăiesc în tihnă viața de la țară de mai bine de 2 ani.
Andra este o antreprenoare cu experiență de peste 12 ani în HR, cultură organizațională, design organizațional și consiliere profesională. El, account manager într-o companie multinațională. Amândoi cu meserii care le oferea siguranța financiară, dar nu și viața pe care și-o doreau.
De mai bine de 2 ani, au lăsat în urma agitația din București și munca obsesivă din corporație și s-au retras aici.
Andra a fost cea care a venit cu inițiativa. Deși n-a locuit niciodată la țară și nici nu a avut bunici în mediul rural, chemarea pentru natură a existat dintodeauna, spune ea. Și totuși, schimbarea s-a produs neprogramat, dintr-o întâmplare, ne povestește chiar ea.
La vizionare, cei doi s-au îndrăgostit iremediabil de loc, de grădina generoasă și mai ales de casa veche de o sută de ani care arată precum un muzeu în aer liber. Dar au avut și mult de muncă. S-au încăpățânat să transforme cât mai repede căsuța într-un cămin cald și confortabil, așa că o vreme au fost nevoiți să locuiască într-o rulotă.
Pentru Bogdan mutarea la țară a fost un pic mai dificilă, pentru că pe el au căzut sarcinile mai grele din gospodărie, total necunoscute pentru el până atunci. Fără rețea de gaz, pe timp de iarna, zilnic trebuie să spargă lemne.
Bogdan e pasionat de sport. La București, se antrena frecvent în sala de fitness, iar asta i-a lipsit enorm aici la țară. Bărbatul a găsit însă repede o variantă și pentru asta- și-a improvizat în curtea casei o sală de forță.
În curtea casei, cei doi au amenajat patru căsuțe de camping și un spațiu de self discovery, în care oamenii vin să se conecteze cu natura, să se regăsească pe sine şi să îşi redescopere nevoile pe care, de cele mai multe ori, cu toţii le neglijează.
Mirosul de lemn și stilul rustic completează perfect peisajul locului. Fără televizor în cameră, aici te deconectezi din toate punctele de vedere de viața modernă pe care o trăiești la oraș.
Cu ajutorul acestui loc, Andra își dorește să ajute oamenii sufocați de agitația urbană să își regăsească și să se concentreze doar pe ei înșiși, chiar și pentru cateva zile.
Pentru Andra și Bogdan, mutarea la țară a însemnat un lung proces de cunoaștere de sine, dar mai repede decât s-ar fi așteptat. Apusurile văzute din curtea lor au luat locul filmelor și serialelor pe care obişnuiau să le urmarească la televizor.
„E atât de mare diferența de cum dai startul unei zile în București, în trafic, toată lumea nervoasă, grăbită, versus cum dai startul aici. Când ieși în grădina și îți dai seama că lumea nu e grăbită, noi o grăbim și tu chiar ai tot timpul din lume. Aici nu vine nimeni să-ți ceară socoteală. Aici dacă respecți spațiul, spațiul te respectă pe tine.” (preluare Kanal D)