Numărul turiștilor în Costești a crescut de 3 ori în acest an, ajungând la 1000, pe primele 6 luni

Dacă anul trecut în primele 6 luni ale anului s-au cazat în Costești un total de 27 de turiști, iată că în 2023, în același interval vorbim de 926 de turiști, doar în luna iunie fiind înregistrați 234 de cazați, adică un număr echivalent cu totalul celor 6 luni din 2022.

”Este un adevăr că numărul a crescut. Asta dacă privim doar pe cei cazați, în realitate numărul este mult mai mare, dacă luăm în calcul și pe cei care vin cu rulote, la cort sau care fac doar o drumeție de o zi. Costeștiul este deja o destinație turistică, structurile de cazare care sunt în prezent nu fac față numărului de turiști care doreasc să vină aici. Se construiesc alte noi pensiuni. Noi suntem avansați în ceea ce privește declararea ca stațiune turistică”, spune Toma Peștereanu.

De altfel în acest zile, unitățile hoteliere sunt pline iar Cheile Costeștiului și Cheile Bistriței sunt pline de corturi sau rulote. Sunt chiar familii din afara României, cum sunt cei din Germania care vin an de an, în zona Stogu.

Costeștiul are mari șanse de a deveni a 10 stațiune turistică a Vâlcii în acest an.

Viitoarea stațiune Costești este o localitate unică în Vâlcea și este una din cele 10 localități rurale din România care definesc spiritualitatea și zestrea culturală a țării noastre. De aceea, pentru această vară, vă invităm la un sejur cu rulota în frumoasă stațiune de sub Masivul Căpățânilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *