Numărul turiștilor din Costești a ajuns la 1.200, potrivit datelor Ministerului Turismului

Pe primele 7 luni ale anului 2023, în Costești au fost înregistrați de Ministerul Turismului, un număr de 1.200 de turiști, mai mult decât dublul perioadei similare a anului trecut, ceea ce grăbește șansele ca în acest an, localitatea să fie declarată stațiune turistică.
”Și acesta este numărul celor care s-au cazat dar zona este plină toată vara și la final de primăvară și început de toamnă de turiști care vin să campeze, vizitează cheile Bistriței și Cheile Cernei, manastirile. În realitatea, numărul este mult mai mare. Iar dacă privim doar structurile de cazare, vreau să spun că și în prezent se lucrează la noi pensiuni, anul viitor sunt convins că vom avea un număr și mai mare de turiști, pentru că sunt și cazări în camere private, puncte de gastronomie locală”, susține primarul Toma Peștereanu.
Comuna Costești este una dintre cele mai vizitate localități din România, o comună emblematică în Oltenia de sub Munte. O localitate care în ultimii an a făcut pași uriați pe drumul modernizării și punerii în valoare a imensului patrimoniu pe care îl dețține.
În altă ordine de idei, În Costești va fi amenajat un parc fotovoltaic care să asigure consturile cu energia electrică pentru instituțiile publice. Acesta se va construi în zona Mlăci iar în prezent Primăria lucrează la documentațiile aferente acestui proiect. Ultima clădire din centrul civic și anume Căminul Cultural urmează să fie depus pentru reabilitare energetic moderată.
Muzeul de arta „Gheorghe D. Anghel” donatie a muzeografului Alexandru Balintescu, fiu al satului, functioneaza in cadrul Caminului Cultural Constantin Popian, adaposteste colectii de sculptura si pictura moderna.Din 1974 Muzeul de Arta din Costesti este declarat, sectie a Muzeului Judetean Valcea.Punctul central al muzeului il constituie cele sase capodopere ale maestrului Gh.D. Anghel:Moartea poetului, Din viata unui geniu bustul pictorului Luchian, bustul muzicianului Valentin Ghiorghiu, maternitate in genunchi, muzica si rugaciune.pe langa aceste capodopere se mai gasesc picturi ale artistilor: Gh. Tomaziu, Florin Niculescu, Vasile Bratulescu, Horia Bernea, Marin Gherasim, Afane Teodoreanu, Horia Damian, Gheorghe Rodion.Muzeul adaposteste piese de tezaur.
Lucrarile lui Gheorghe Anghel mai pot fi vazute la Muzeul de arta din Craiova (cea mai importanta lucrare este statuia lui Theodor Pallady), portretul lui Mihai Eminescu din fata Ateneului Român si la mânastirea Pasarea, loculunde a trait la batrînete.