Număr record de turişti străini la Horezu în acest an

Horezu a încheiat acest sezon estival cu o cifră record de turişti, arată cifrele primăriei, numărul fiind cu 25% mai mare decât în anii anteriori.

Noutatea o reprezintă însă turiştii străini care au tranzitat zona Horezu, fiind atraşi de patrimoniul UNESCO şi de cel monahal, de palatele boiereşti din regiune, dar şi de zona montană.

Astfel, peste 1500 de turişti străini au poposit în capitala Vâlcii de Vest, majoritatea fiind din Germania, Cehia, Austria, Italia, dar şi Rusia. Nu în ultimul rând, şi turişti din Japonia au venit, în acest an, la Horezu.

“Acest aspect ne bucură, pentru că Horezu este cunoscut la nivel internaţional. Ştim că ceramica a fost ambasadorul nostru pentru Europa, dar asta înseamnă că aici trebuie să punem la punct infrastructura de cazare şi pe cea rutieră. Să oferim trasee turistice, zone pentru off-road, care sunt din ce în ce mai căutate. Şansa noastră este, evident, Transalpina, în apropiere, dar şi oraşul nostru, care este chiar unul care se transformă pe zi ce trece. Totodată, investiţiile în infrastructura din Vârful Romani – lucrăm la documentaţiile privind ducerea curentului electric sus, la cotă – sunt premise ca Horezu să devină, din ce în mai mult, un pol regional”, spune primarul Nicolae Sărdărescu.

Anul viitor, Horezu ţinteşte spre o ofertă şi mai generoasă pentru turişti; chiar începând din acest an, edilul crede că sărbătoarea “Crăciunul Tradiţional” în Oltenia de sub Munte va fi o atracţie pentru cei care doresc să vină aici.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *