Număr record de tranzacții cu terenuri și case în Lăcusteni, raportat la populație

Poate și datorită așezării geografice, a satelor frumos așezate în această parte frumoasă de județ, cu dealuri moi, pline de păduri, Lăcusteniul a intrat în atenția celor care doresc o casă țărănească, aflată cât mai aproape de natură.

”Încă prețurile sunt mici. Probabil și faptul că suntem aproape de Craiova, de Bălcești și de Târgu Jiu, sunt criterii care au determinat pe mulți să caute aici zonă de relaxare. Suntem o comunp curată, nepoluată, cu un aer ozonat, cu o speranță de viață foarte mare. Da, se cumpără case. Doar la pimărie primesc zilnic telefoane dacă știu pe cineva care vinde. Sunt oameni din toate colțurile țării”, spune primarul Cosmin Bocsaru.

Deși este o comună mică, are venituri de 190 mii lei(147 lei per capita, la o populație de 1500 locuitor), un fapt îmbucurător, pentru această localitate care până acum ceva ani se zbătea în recorduri negative pe toate palierele. Un întreg hățiș de procese și convulsii puneau pune în pericol inclusiv existența localității, fiind printre puținele care putea să dispară chiar juridic de pe hartă. Azi însă Lăcusteniul atrage orășeni în căutarea unei case de vacanță.

”Nici nu vreau să îmi amintesc când am preluat mandatul ce era. Prin ce am trecut. Cum am reușit să supraviețuim într-un haos finaciar sau și mai bine spus dezastru. Puțină lume știe ce însemană să nu îți aparțină nimic, să fie sechestru pe tot și un leu dacă intră în conturi să fie imediat luat. Dar ne-am descurcat, că doar din acest motiv am venit aici. Primul mandat am reușit să echilibrăm situația să facem din Lăcusteni totuși o comună care poate fi atractivă. Sunt mici afaceri, se cumpără case. Avem salubritate, avem utilități, avem deja proeicte pentru drumuri pe care anul acesta le vom implementa. Avem proiecte prin care vo extinde apa.  Pretențiile noastre sunt modeste dar deja avem conturată o strategie”, susține primarul Cosmin Bocșaru.

Acesta își dorește o scoală modernă și are proiecte în acest sens, un mic centru cultural, extinderea de apă în toate zonele și o promovare a acestei frumoase comune situată aici, între dealurile din sud-vestul Vâlcii.

Ponderea agriculturii și a arendelor este cea mai mare din PIB-ul localității și acesta spune că orice investitor în agro-industrie este binevenit în Lăcusteni.

Și nu doar atât, în comună sunt prezenți investitori, sunt mici afaceri care contribuie la viața economică a localității.

Comuna așadar este un exemplu reușit despre ieșirea dintr-o criză financiară care părea pune lacătul pe primărie și deschiderea unui traseu care poate avantaja pe viitor această zonă a Vâlcii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *