Nu mai puțin de 4 șantiere deschise la această dată în comuna Stoilești
La acestă dată, în comuna Stoilești sunt deschise nu mai puțin de 4 șantiere, toate pe infrastructură, menite a îmbunătăți căile de acces în această localitatea foarte întinsă care însumează 200 de km de drumuri.
O veste bună pentru 70 de gospodării din zona Izvorul Rece, unde prin construcție podului Topolovelul s-a rezolvat accesul, drumu vechi trecea prin apă și erau momente în care pur și simplu oamenii rămâneau izolați, mai ales în sezonul ploios, când viiturile nu permiteau trecerea vehiculelor utilitare.
Tot în Stoilești, RAJDP execută lucrări pe DJ 678H, constând în protecția drumului prin canale colectoare, rigole, sisteme de drenaj. Iar la nivel de drumuri, Primăria Stoilești a început deja să lucreze la cei 15 km, proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării.
O altă lucrare aflată în execuție este căminul cultural din Bulagei, un edificiu complet nou, care se transpune prin anvelopare, acoperiș, interioare, sisteme de incălzifre noi, mobilier și dotari moderne.
Așadar Stoileșști este comuna cu cea mai extinsă rețea de drumuri din Vâlcea, însumând 200 de km de artere în cele 15 sate.
”Buget mic, nevoi mari. O comună care are o rețea stradală uriașă, cu sate îndepărtate, cu zone foarte greu accesibile. Acesta este proiectul amplu la care ne-am înhămat ca administrație locală. Modernizarea acestei uriașe infrastructuri de drumuri comunale, drumuri sătești, drumuri care să îi scoată pe oameni din noroaie. Nu e o sumă suficientă dar este o nouă etapă în procesul de modernizare a infrastructurii de drumuri din comuna Stoilești”, spune Florin Ionescu.
Pe lângă proiecte care se află în implementare primarul Florin Ionescu a mai depus altele pe alte linii de finanțare. Încadrându-se în măsurie prevăzute de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), edilul a aplicat pentru programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, pentru eficientizarea energetică a căminului cultural, dar și pentru realizarea unor stații de încărcare electrică, una în centrul localității, iar alta la căminul cultural, proiect ce se implementează prin Agenția Fondului pentru Mediu (AFM). Precum și pentru un parc fotovoltaic care să asigure cheltuielile publice