Nu mai puțin de 18 milioane de lei sunt investiți în comuna Pesceana

Valea Pescenei, conisderată multă vreme, cenușăreasa economică a județului, începe să se transforme, nemaifiind lanterna roșie a topului socio-economic al Vâlcii. Cele 4 localități de pe vale au mai multe proiecte de investitii care pot transforma zona într-un atractivă, nu doar prin legende și tradiții.

Pesceana este una din localitățile care a cunoscut cel mai mare avans economic în ultimii ani, aici fiind investitii publice de peste 18 milioane de lei.

”Vreau să spun că deși nu este încă finlalizat, drumul este folosit zi de zi de toți cei care au probleme sau lucrează dincolo spre Horezu. Mă refer la drumul comuna 112, drumul de legătură dintre noi și Roești. Este una dintre cele mai mari investiții din localitate și una utilă pentru Vâlcea”, spune primarul Ion Vasile.

Proiectul de peste 9,7 milioane de lei privește asfaltarea și modernizarea drumului comunal DC 112, un proeict care mai include construire 2 poduri în comuna Pesceana.

Nu este singura investiție din ultimii ani din localitate. Printre proeictele de infrastructură menționăm construcția de poduri și podețe peste pârâurile Pesceana și Negraia ăn valoare de 4,3 milioane lei.

În educație Primăria Pescena a investit 2,2 milioane lei într-un local de gradiniță cu program prelungit, 1,7 milioane lei în extindere și reabilitare școala gimnazială. Dar și aproape 700 de mii în modernizare și extindere a dispensarului uman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *