Nu mai puțin de 10 de achiziții de case și terenuri în Mitrofani în ultimele 3 luni

Comuna Miitrofani, considerată de mulți, drept o bijuterie în zona de sud a Vâlcii, o insulă între viile și pădurile sudului, în Toscana României. O comună frumoasă, comună cu legende cu mituri, unde poezia toamnelor se combină cu zăpada iernilor împărătești și se naște cu primăvară corcodușilor albi.

Mitrofani se strecoară lin pe Valea Verdei până sus, spre coama dealurilor și înspre codrii dealurilor moi ale Vâlcii, unde aerul curat, liniștea, natura au construit cu adevărat o poveste. Poate de aceea este localitatea magnet care atrage lunar oameni de afaceri, free-lanceri, pensionari, familii de oraș care doresc să trăiască în acest splendid areal al Vâlcii.
Edilul, Gheorghe Coadă, a început inventarierea tuturor zonelor verzi riverane drumurilor și a demarat o amplă campanie de a planta flori, de a îmbunătăți estetica acestei localități, pentru a o face din ce în ce mai căutată.
”Este un adevăr, sunt zece tranzacții doar în ultimele 3 luni. Și se caută din ce în ce mai mult terenuri sau case vechi, bătrânești care sunt renovate. Sunt locuinte definitive sau case de week-end sau de vacanță. Dar oamenii vin spre sat. Există o creștere uriașă a migrației de la oraș și cred că Mitrofani, raportat la populație se află în clasamentele acestei migrații”, spune Coadă.

Downshifterii sunt oameni care „folosesc frâna de motor” la propriu, renunță la joburile lor bine plătite și generatoare de stres, pentru a alege un stil de viață mai simplu și mai relaxat. Sunt cei care vor să dea mai mult sens existenței lor, chiar dacă asta implică venituri mai mici sau o relocare.

Mulți downshifteri aleg să se apropie de natură, să scape de tumultul orașului și să se mute la țară. Nu este o decizie ușor de luat, dar statisticile arată că acest lucru se întâmplă tot mai des chiar și în România. În anul pandemic 2020, aproape 40.000 de români au decis să plece de la oraș la țară, dublu față de alte perioade, iar un sondaj mai recent a relevat că 62% dintre cei care locuiesc în mediul urban și-ar dori să facă acest pas. Nu este nicio surpriză, în condițiile în care tot mai mulți angajatori au trecut la sistemul work-from-home, iar de-acum poți lucra de aproape din orice loc în care ai o conexiune la internet.

Downshiftul poate fi de mai multe feluri, cel mai adesea este întâlnit în schimbări precum: plecarea din orașe mari spre zone rurale cu orientare spre o viață cât mai ecologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *