Nu le este rușine? Au produs milioane de analfabeți funcțional, minciună, ipocrizie, rebuturi, faliment moral și acum fac grevă pentru bani?

Și-au bătut joc de școala din România. Ei, profesorii! Au pătruns pe porțile învățământului tot felul de pipițe, de maneliști, de cocalari, de analfabeți, de alergători după diplome, au promovat milioane de analfabeți funcțional și acum vor grevă? Vor să înghețe anul școlar?

Nu le-ar fi rușine? Au confundat școala cu taraba de cartofi, au venit la catedră inși care nu știu să arate Cordilierii pe hartă, care se bălbâie în teoriile lui Fermat și Pitagora! Confundă istoria românilor cu dogmele AUR-ului, dansează pe mese, se încurcă cu adolescente de 14 ani, salivează la bietele eleve de liceu, fug după gradații și după cartoane, cer bani de navetă deși locuiesc la 3 metri de școală dar își fac domicilii fictive prin orașe?

Avem cel mai putred sistem de învățământ, bazat pe șpagă, pe trafic de influență, pe mită pentru transferuri, mită pentru a trece clasa, mită pentru titularizare, vânzări de catedre în prag de pensie, note din burtă, papagali care vorbesc în dezacorduri gramaticale. Cine le-a făcut? PSD? PNL? PDL? USR? Nu, ei singuri. Ei au creat un sistem bolnav bazat pe sperjur, pe incultură, pe mediocritate, pe fals, cu complicitatea partidelor politice care normal că vor un electorat prost și manipulabil.

Pentru 48% procent analfabeți funcțional absolvenți sunt pe piață și atunci…e prea mult și salariul pe care îl primesc!

Nu sunt solidar cu ei. Nu suntem solidari cu acești dascăli. Care fac tot felul de cursuri de chiromanție, astrologie și ghicit în cafea. Și-au bătuit joc de calitatea educației, sunt o adunătură de pițifelnici și țoape care au putregăit esența educației. Păcat. Sunt deja mai mult de 50% dintre profesorii din România compromiși.

Cui se datorează cele câteva rezultate bune? Părinților. Nu, nu școlii, părinților și unei mâini de profesori care mai cred în meserie. Da, noi, părinții care băgăm milioane de lei în meditații, în cărți, în seri nedormite să îi facem pe copiii noștri responsabili, să le inducem ambiția și să îi implorăm să creadă că școala mai înseamnă ceva.

Mi-e rușine mie de gestul profesorilor. De a declara grevă pentru bani, în condițiile în care educația e în faliment.

Este precum la o fabrică unde jumătate din piesele care ies pe poartă sunt rebuturi dar angajații fac grevă să li se mărească salariile! Un antreprenor i-ar da afară pe toți în clipa următoare, pentru că e în faliment.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *