Nu Biden va câștiga alegerile, ci Establishmentul sau normalitatea în Statele Unite ale Americii

În SUA nu este vorba de o competiție politică între Trump și Biden, între două personaje politice, între charisme, coerență, demență, ci este vorba de o confruntare între linia progresului, pe care nici republicanul Bush nu a întrerupt-o, așadar o confruntare între Anul 2020 și ”Vechiul Regim”, o formă de autarhie conservatoare, enclavizată în contextul galopant al globalizării.

Trump a fost un element impredictibl, un fel de caricatură pe Wall-ul acestui timp, pe care și republicanii de tradiție l-au repudiat. În tot acest timp Biden reprezintă doar paiul cel mai scurt al Establishmentului, scos în față pentru a candida.. Cei care votează masiv Biden, nu sunt doar BLM sau alte forme de extremism neomarxist, ci oameni născuți după 2000, Într-o eră comună, într-un compozit social omogen, din care proritar este omul.

Trăim un alt fel de iluminism ciclic la această oră, un iluminsm planetar, cei mai cârtitori îl definesc drept stat paralel sau produs al unei Cabala. Și asta doar pentru faptul că este un Sistem Over All care se autoreglează, invizibli. Este un sistem de valori și date produs de toată lumea, de elite cu precădere, de avangardă, de un protestantism uman de această dată, nu religios. Este o reformă care împinge lumea spre un egalitarism conform și confortabil.

Dacă vorbim în metalități europene, este precum am vota pentru Uniunea Europeană ca și concept și nu pentru o anume Ursula, un anume Juncker, Societatea este un uriaș mecanism care nu mai are nevoie de produse mesianice. Ea în sine e un produs mesianic. Nu mai aveam de a face cu o societate identitară ci una pluri-existențială

De aceea acum în noiembrie votul corporatiștilor de pe Wall Street va fi mult mai puternic și determinant față de votul Cowboy-lor din Louisiana.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *