Noul Plan Urbanistic General din Copăceni are un intravilan extins

Primăria Copăceni a extins mult suprafaţa intravilanului, în noul Plan Urbanistic General,  primarul Tironel Tâmplărescu spune că localitatea are un potenţial de dezvoltare din punct de vedere economic și elaborarea noului PUG este necesară, deoarece anul acesta este termenul legal de reactualizare.

Am finalizat PUG-ul, am mărit suprafaţa de intravilan, pentru că avem multe cereri pentru case şi chiar investitori care doresc să-şi extindă afacerile.  Era obligatoriu, una era acum situaţia acum 10 ani, una este acum. PUG-ul se innoieste o dată la 10 ani. A fost un proces lung de avizare, deoarece au fost necesare mai multe avize care trebuiesc obținute, iar acest lucru durează”, spune Tironel Tâmplărescu, primarul din Copăceni.

Mai ales pe noile drumuri modernizate, spune edilul, există cereri pentru noi locuinţe. S-au luat titluri, s-au făcut succesiuni şi există un plan de extindere a zonei de habitat.

Primăria a modernizat şi ilumiunatul public, cu LED-uri, astfel încât, locuitorii care circulă noaptea, care vin de la muncă sau pleacă dimineaţa să meargă în siguranţă.

Vestea bună a venit din  partea Comisia Națională de Prognoză și Strategie, instituţie care a aprobat astfel modernizarea a încă 4,25 km de drumuri, pentru o valoare de a 6,5 miioane lei.

Pentru iarnă, lucrurile sunt rezolvate, localitatea beneficiază de utilaje moderen care pot asigura deszăpezirea tuturor drumurilor din comună.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *