Noul Mall din Râmnic va avea 27.900 de metri patraţi şi 1.033 locuri de parcare

Râmnicu Vâlcea Mall va avea o suprafață de 27.900 mp și se va deschide în ultimul trimestru al anului acesta.

Cel mai nou centru comercial din Vâlcea, construit de NEPI, se află pe strada Ferdinand și se va întinde până la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu în sud și râul Olt în est.

Râmnicu Vâlcea Mall va avea o suprafață de 29.272 mp, din care etajul 1 va avea 6.906 mp, iar înălțimea maximă de 30 m.

Parcările destinate clienților Râmnicu Vâlcea Mall vor fi situate la suprafață, 1.033 locuri în total, din care 49 locuri pentru persoanele cu dizabilități.

Mai mult, pentru noul centru comercial vor fi amenajate accese atât din strada Ferdinand, din sensul giratoriu Bd. Nicolae Bălcescu, cât și din faleza râului Olt.

ramnicu valcea mall

Terenul achiziționat de NEPI, cu o suprafață totală de 12 h, va fi utilizat pentru dezvoltări ulterioare, care se vor adăuga complexului comercial, în sud fiind prevăzute mai multe spații pentru construcția de locuințe și spații servicii, iar în nord o suprafață de teren care va fi obiectul unui PUZ ulterior.

Compania de investiții imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) doreşte astfel să realizeze în Râmnicu Vâlcea un centru comercial de circa 28.000 – Râmnicu Valcea Mall. De asemenea, NEPI vrea să extindă centrele comerciale Shopping City Galați, cu 21.000 metri pătrați închiriabili, și Shopping City Sibiu, cu 11.000 metri pătrați.

NEPI poartă discuții cu potențiali chiriași pentru Râmnicu Valcea Mall. Centrul comercial  va avea ca ancore un hipermarket (Carrefour) și retailer de fashion, dar și un cinema.

În ceea ce privește Shopping City Galați, NEPI vrea să înceapă construcția proiectului în acest trimestru (IV) și vrea să-l finalizeze la finalul acestui an, extensia urmând să facă loc unui cinema, dar și mai multor restaurante și retaileri de fashion.

În prezent, Shopping City Galați are o suprafață de 27.200 metri pătrați închiriabili și are ca ancoră un hypermarket Carrefour.

Printre alți retaileri prezenți în centrul comercial se regăsesc Benvenuti, BSB, C&A, CCC, dm, Deichmann, H&M, Intersport, Kendra, KFC, Marionnaud, New Yorker, Nike, Otter, US Polo Assn., Yves Rocher.

Centrul comercial Shopping City Sibiu, pe care NEPI l-a cumpărat în acest an de la Argo Group pentru 100 milioane euro, va fi extins cu 11.000 metri pătrați, reconfigurat și renovat. Proiectul va începe construcția în primul trimestru din 2017 și va finaliza extensia la sfârșitul acestui an.  Extensia va include un cinema, restaurante și retaileri de fashion.

 

2 comments

  • Da normal vor avea clienți foști salariați ai CPL si alte fabrici care au fost în VÂLCEA acum pensionari și copii lor dar peste 15 ani cine va fi la cit dau salariu așa zisele firme străine care sînt și care vor veni cu minim pe economie

  • Nicoleta

    Exact Mall lipseste orasului Rm Valcea🤔!!!Sunteti oameni inteligenti ce sa mai!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *