Un nou cartier rezidenţial şi modernizarea drumurilor în Parcul Industrial Bujoreni, investitii în localitatea vâlceană

Este o localitate care şi-a găsit tempo-ul. Bujoreniul, vechea comună boiereasca a Vâlcii, vecina de nord a Râmnicului se dezvoltă economic şi rezidenţial, fiind de departe comuna cu cel mai ridicat nivel de trai, în medie, din judeţ.

În acest moment, un nou cartier rezidenţial pe Valea Bujorencii care la final va număra peste 80 de locuinţe, se află în construcţie, unindu-se cu Râmnicul printr-o nouă arteră.  „Mizăm pe atragerea de noi rezidenţi, vecinătatea cu Râmnicul prezintă şi un mare avantaj prin faptul că suntem o destinaţie favorită pentru mulţi orăşeni care renunţă la apartamente pentru case.. În acest sens noi trebuie clar să delimităm prin PUG, să îmbunătăţim prin infrastructură zonele de noi locuinţe, de noi cartiere rezidenţiale care să respecte însă natura”, spune primarul George Gîngu.

În domeniul economic, se reabilitează infrstructura rutieră în Parcul Industrial Bujoreni, acolo unde funcţionează mai mulţi mari agenţi economici din judeţul Vâlcea.

„Mai multe companii au deja aici head-office-ul sau vor să şi-l mute aici, vor să dezvolte sau să extindă afacerile. Şi este foarte bine că asta aduce locuri de muncă, o creştere a veniturilor locale, diminuează şomajul şi deschide o perspectivă de a putea finanţa sau cofinanţa proiecte locale. Se lucrează aşadar la infrastructura rutieră atât în zonele economice cât şi rezidenţiale. Aşteptăm legea  gazelor naturale pentru a putea extinde această utilitate în toată comuna”, a mai adăugat edilul din Bujoreni.

Primăria va achiziţiona un Buldoexcavator prin fonduri europene multifuncţional cu care să poată interveni în caz de calamitate. De altfel Gîngu spune că Bujoreniul nu va întâmpina probleme în caz de vreme rea pentru că toate canalele pluviale sau colectorii de torenţi au fost decolmatate în ultima perioadă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *