Nopțile albe ale Brezoiului. Salut, ne revedem in 2023!

Scriu aceste rânduri departe de Brezoiul meu, departe de Vâlcea, la malul unei mări calde. Dar gândul îmi este la Turtudan, la munții mei, la Lotru, la oamenii frumoși de acolo …

Acolo unde lumea s-a iubit, probabil că peste nouă luni se vor naște și copiii Brezoiului, s-a baut bere, s-a râs, s-a cântat, s-a dansat, s-a visat, probabil ca lumea s-a oprit preț de 6 zile in loc și de undeva de sus, Brezoiul nostru a fost pus în lumina lunii sa vibreze.

Au fost șase nopți unice, șase nopți în care frumosul, poezia, Beth, Dana, Gales și mulți alții au realizat cea mai frumoasa pictura vie a vieții. Oameni și scena. Oameni și zei. Zei și generali. In cel mai frumos loc al României.

Acum 12 ani când am ales pixul nu as fi crezut vreodată că am să fiu contemporan și chiar promotorul (cu vorba) al.acestui magic spectacol prins în munții Vâlcii.

Scriu și chiar daca valurile Egeei îmi ating picioarele am in minte puntea peste Lotru, coada la bere, sarmalele lui Fiera, vinilurile, zbaterea lui Beth, zâmbetul lui Miță….Brezoiul este viu. Este iubita mea, a noastră, a tuturor. Orașul care trage după el un judet. Orașul pe care azi vâlcenii îl poartă în buzunar ca o carte de vizita.

Fumez și mă gândesc la miile de oameni frumoși care au respirat langa mine, care au trecut o secundă prin fața mea, cu care am zâmbit. Cu care sunt înrudit in ADN. Nu ne-am văzut niciodată, dar suntem la fel. Râdem la aceleași poante, am citit aceleași cărți, am scrâșnit din dinți în fața acelorași tembeli, am iubit aceleași femei, am ascultat aceeași muzica, am fumat aceleași țigări, am avut aceleași vise, chiar daca suntem din geografii diferite.

S-a schimbat la corturi horinca pe palinca, berea pe vin, cartea pe muzică. S-au admirat aceleași glezne și aceiași munți.

Și apoi am plecat. Cu salutul clasic. ne vedem la anu’ la Brezoi, în aceeași tabără,la aceeași coadă la bere și langa aceiași scenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *