Noi sensuri giratorii în Drăgăşani pentru a fluidiza traficul pe Bulevardul Tudor Vladimirescu

Administraţia municipiului Drăgăşani a reuşit în interval foarte scurt să regândească principalele intersecţii din oraş, pentru a fluidiza traficul pe una din cele mai circulate artere – Bulevardul Tudor Vladimirescu.

Astfel un prim sens giratoriu a fost amenajat la intersecţia cu Strada Regele Carol I, desfiinţându-se semafoarele care nu făceau decât să aglomereze traficul. Prin separatoarele de bandă vor fi selectatea direcţiile de mers, atât pentru cei care merg spre Râmnicu Vâlcea sau spre Slatina.

Sensul giratoriu va deplasa şi trecerile de pieton în amonte şi aval cu 50 de metri.

Al doilea sens giratoriu va fi amenajat în zona Rusidava, pentru a fluidiza traficul spre Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea şi Slatina.

Municipiul Drăgăşani este un important nod rutier, fiind traversat de 2 drumuri naţionale, Râmnicu Vâlcea – Slatina, şi Piteşti – Târgu Jiu, este al doilea centru urban la judeţului, al doilea PIB din Vâlcea şi al treilea centru viticol al României

Totodată este şi un oraş cu multe clădiri de patrimoniu, case boiereşti, biserici, crame şi cu un număr crescut de turişti amatori de a vizita un ţinut viticol de tradiţie.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *