Noi investitori şi noi locuri de muncă în Parcul Industrial Budeşti

Administrația locală a comunei Budești are în desfășurare lucrări de reabilitare a drumurilor locale. Chiar în aceste zile se asfaltează un nou drum în satul Barza şi au demarat lucrările la o nouă grădiniţa şi la un nou pod peste pârâul Sâmnic.

Prioritatea administraţiei rămâne centrată pe reabilitarea drumurilor, realizarea unor canale colectoare a apelor scurse de pe versanţi, amenjarea de rigole, lucrând cu precădere în zonele afectate de inundaţii. Şi evident racordarea localităţii la gaze naturale este pentru primarul Ion Vlădulescu, cel mai important proiect al mandatului său, ca o premisă pentru dezvoltarea segmentului imobiliar al localităţii dar şi al dimensionării Parcului Industrial

De altfel, Parcul Industrial din Budeşti se dezvoltă din nou, în ultimele luni, alţi 2 investitori au deschis hale de producţie în acest perimetru, ceea ce implicit a dus la creşterea locurilor de muncă.

“Din păcate, ducem lipsă de forţă de muncă, mă refer la aceea calificată. Nu se mai caută necalificaţi dar din păcate meseriaşii fie sunt plecaţi de mult din ţară, fie nu mai sunt şcoli tehnice care să producă tineri care să cunoască o meserie. Da, sunt investitori care vin aici, am purtat discuţii cu investitori privaţi din afară care sunt interesaţi de a deschide aici afaceri, fac studii privind forţa de muncă disponibilă aici şi care este nivelul învăţământului tehnic din judeţ şi ce tip de absolvenţi avem”, spune primarul Ion Vlădulescu.

Comuna Budeşti este situată la est de Râmnicu Vâlcea, fiind localitatea cu cel mai mare avans economic din ultimii ani, între comuna şi municipiu, fiind deja un parc industrial fincţional cu un potenţial de extindere de până la 100 de hectare.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *