Noi investitori în piscicultură și energie au ales comuna Tomșani pentru a dezvolta afaceri

În anul 2022, primăria a obținut aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri de interes local, astfel încât localitatea să devină una atractiva pentru investitori.

Lucrările vor demara în acest an și vor consolida infrastructura mare de drumuri a comunei. Astfel, se va ajunge la un procent de 50% drumuri asfaltate, în zonele cu aglmerație de locuințe.

Edilul Nicolae Amdrei consideră că bugetul local depinde foarte mult de impozitele și taxele agenților economici din comuna și cu cât aceștia sunt mai multi, cu atât o localitate obține o independență financiară și posibilitatea de a avea bani pentru cofinanțarea de proiecte.

În acest sens, primăria a reușit să atragă noi investitori în localitatea – în piscicultură în  zona Bogdănești precum și un agent economic care va construi un parc fotovoltaic.

Mai trebuie menționat și faptul că iluminatul public va fi modernizat, 470 de lămpi cu led vor fi montate în comuna Tomșani.

Cu aproape 417 mii lei venituri proprii (119 lei) și peste 3500 de locuitori, comuna vâlceană, denumită drept capitală a mierii, este cunoscută de secole drept, zona cu cei mai mulți apicultori din țară.
Mierea de la Tomșani se vindea în secolul XIX în târgurile din Veneția, Trieste și Milano iar ceara de aici, era direct achiziționată de Vatican.
De altfel apicultorii vâlceni au o sărbătoare a lor, la Tomșani, Fagurele de Aur care se desfășoara în luna iunie în fiecare an, în al doilea week-end.
Așadar cu o istorie economică în spate, Tomșaniul din prezent se dezvoltă pe două paliere principale, rezidențial și economic. Aici există locuințe noi, comuna beneficiind de o infrastructură optimă și standarde de viață căutate de cei care vor o casă la țară. Plus că un sat întreg a fost complet cumpărat de orășeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *