Ninsori abundente şi vânturi de peste 100 km/h pe Valea Lotrului şi Ţara Loviştei

De duminică, de la ora 10.00 până luni la ora 23.00 va intra în vigoare un cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru. Toate judetele tarii vor fi afectate, fiind afectat de vremea rea nordul judeţului Vâlcea.

În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

Un alt cod portocaliu intră în vigoare de duminica, 29 octombrie, ora 10.00 și este valabil până luni, 30 octombrie, ora 23.00, pentru zona montană a Vâlcii. În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

Contactat telefonic preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că se află la sediul instituţiei unde deja a luat legătura cu toate direcţiile din subordine dar şi primăriile din nordul judeţului pentru instuirea comandamentului de urgenţă.

“Cred că nimeni nu mai vrea să audă cum vremea ne-a luat pe nepregătite. Deja am stabilit cu RAJDP, cu Direcţia de Sănătate, cu spitalele, cu DGASPC pentru a fi pregătite să întervină. RAJDP are toate utilajele în stand by şi am fost asigurat că niciun drum judeţean nu va fi înzăpezit. Am luat legătura cu Regionala de Drumuri de la Craiova şi am fost asigurat că toate drumurile naţionale sunt monitorizate. În zona de nord avem 4 drumuri naţionale extrem de importante, cu precădere DN 7 (Valea Oltului) şi DN7A (Valea Lotrului) care trebuie să rămână negre. Am vorbit cu primarii din Valea Lotrului şi din zona Loviştei să asigure permanenţa. Am stabilit şi cu IPJ, serviciul poliţie rutieră să avem un program de coordonare în aceste zone, mai ales că aici avem şi drumuri judeţene. Am stabilit cu instituţiile din subordine să avem cel puţin 3 raportări pe zi despre situaţie”, ne-a declarat preşedintele CJ Vâlcea.

De altfel, duminică dimineaţă, la sediul Prefecturii Vâlcea va avea loc şedinţa extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă unde se vor avea în vedere măsurile ce se impun în judeţ, având în vedere avertizarea de vreme rea.

AP

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *