Nicolae Văduva: „Vom coopera cu francezii la modul de face administraţie de calitate”

Situată în sudul judeţului Vâlcea, comuna Măciuca devine încet un punct nodal al economiei sudului. Beneficiind şi de o poziţionare la interesecţia dintre zootehnie şi agricultura de şes, Măciuca are toate premisele unei dezvoltări accelarate în următorii ani.

„Mai mult nu spunem că am inventat noi roata ci în administraţie vom învăţa de la cei care au mai multă vechime în acest sens. Şi mă refer la francezi, o delegaţie importantă de la Primăria Măciuca va pleca În Franţa pentru schimb de experienţă. Vom vedeau cum se dezvoltă o comunitate similară cu a noastră care sunt modalităţile de identifia noi resurse şi de a devolta proiecte care să returneze plusvaloare”, spune primarul Nicolae Văduva.

De altfel localitatea se află în pline lucrări de a infrastructură, asflatări de drumuri comunale, aducţiune cu apă şi canal, fludidizare a cetăţenilor care solicită adeverinţe APIA sau atestate de producător sau comerciant.

Nu trebuie omis nici faptul că Măciuca va beneficia pe viitor de un centru modern spa realizat de senatorul Dan Niţu şi care va adăuga o latură turistică localităţii. O localitate care are liceu, şcoală profesională, industrie, parcuri, obiective muzeale, un parc tematic din sculpturi.

În domeniul sanitar, localitatea are medic stomatolog, orelist şi medicină de familie, un fel de minispital cum spune edilul din Măciuca.

În domeniul sanitar veterninar şeptelul este monitorizat şi supravegheat de medic veterinar evident şi cu spijinul primăriei.

„Cred că dacă nu avem încă în foarte scut timp în Măciuca sunt condiţii similare unui centru urban şi dacă şi acest drum naţional va fi reabilitat, localitatea va beneficia cu siguranţă de o dezvoltare accelerată în toate domeniile. Există aici o mândrie a sudului, mai ales la cei din Măciuca, oameni gospodari, oameni care se amuză pentru reclama numelui dar care au toate motivele să stea demn în faţa oricui, pentru că aici există o anumită responsabilitate. Vreau să cred că nimeni nu pleacă nemulţumit când ajunge la primărie pentru diverse motive” a mai adăugat primarul Nicolae Văduva.

De alttfel evoluţia localităţii s-a simţit în cei trei ani scurşi din 2012, drumurile asfaltate au crescut simţitor, apa a fost introdusă, există o agricultură perfomantă, o zootehnie cu viitor, pomicultura la fel face primii paşi.

CP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *