Nicolae Popescu va introduce gazele în Berislăvești într-un ADI cu Sălătrucel

Primarul comunei Berislăvești, Nicolae Popescu, spune că se lucrează la documentație și la final vor fi introduse gazele naturale în cele două localități de sub vârful Cozia, astfel încât investitorii în turism să fie stimulați pentru a veni și a dezvolta afaceri în zonă.

”Este clar că aici va exista un pol turistic care va cuprinde Călimăneștiul, Sălătrucel și Berislăvești. Zona de sub muntele Cozia, pe drumul care leagă Valea Oltului direct de județul Argeș. Pentru asta trebuie să investim în utilități, în tot ce înseamnă standarde de confort, calitate a vieții. Berislăvești este o comună căutată în ultimii ani, demografia a crescut, după reabilitarea acestui sector de drum județean, categoric, alta va fi imaginea întregii zone”, spune primarul Nicolae Popescu.

Acesta adaugă faptul că drumul spre Cozia, a 5-a bijuterie monahală din zona Călimanești, drumul spre Țara Loviștei, legătura cu Autostrada Sibiu-Pitești, prin Șuici, toate sunt aspecte care vor modela viitorul acestei comune.

”S-a investit mult în drumuri, atât prin fonduri guvernamentale cât și prin fonduri europene. Ar mai fi la această oră doar 6,5 km de drumuri neasfaltate în localitate. Am întocmit un proiect pe care l-am depus pe CNI, împreună cu un pod la Lotreni. Am investit aici în educație, în școli și grădinițe. Vrem să mai facem un loc de joacă la grădinița cu program normal. La școli am alocat 144 de tablete pentru elevi, 9 table inteligente și 9 laptopuri pentru profesori. Dacă revenim la asfalt, avem în program, cum ne premite vremea, să reabilităm DC 15, sunt porțiuni de asfalt rupte”, adaugă edilul din Berislăvești.

Aproape de Călimănești, dar și de municipiul Râmnicu Vâlcea, comuna Berislăvești atrage cu peisajul și relieful său de sub poalele Coziei. Berislăveştiul are acel farmec al aşezării care combină muntele cu subcarpaţii, este scăpat de strânsura versanţilor dar primeşte prin culmile înalte deluroase clima blândă a sudului, fapt ce permite localităţii să beneficieze de un aer puternic ozonat, de un relief spectaculos.

Mai mult la Berislăveşti se ştie că a fost prima poartă de intrare dinspre Muntenia spre Oltenia de Nord, romanii construind cel mai lung lanţ de fortificaţii pentru a se apăra de năvălirile barbare.  Condițiile de trai, frumusețea comunei, dar și sprijinul administrației locale au condus la înființarea unui cartier de vile. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că este modernizată infrastructura rutieră comunală, s-au extins rețele de apă, canalizare și iluminat public.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *