Nicolae Popescu (primar Berislăvești): Fără investiții în infrastructură nu vom atrage investitori care să contribuie la creșterea PIB

Primarul comunei Berislăvești, Nicolae Popescu poartă discuții cu posibili investitori pentru a-i aduce în localitate. Toate aceste demersuri au acum rezultate, pentru că, de curând, mai mulți investitori și-au manifestat interesul pentru a face afaceri în comuna Berislăvești.

De altfel, faptul că există mai mulți agenți economici în comuna Berislăvești se simte în PIB-ul comunei, acesta fiind ceva mai ridicat în 2022 decât în 2021

Edilul susține că se vor completa lucrările de infrastructură, pentru a face localitatea mult mai atractivă, astfel, în cursul anului 2023 vor începe și lucrările pentru înființarea sistemului de canalizare.

”După ce vom semna contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării vom putea demara lucrările de moderniare a infrastructurii din comuna Berislăvești. Vom avea canalizare pe tot drumul județean, dar și pe străzile principale. Avem două proiecte aprobate prin programul Anghel Saligny, unul pentru modernizarea a 6,6 kilometri de drumui și construcția unui pod de 18 metri, iar al doilea proiect vizează inființarea sistemului de canalizare în localitate.”, a declarat edilul.

Pentru asfaltare a fost emis ordinul de începere al lucrărilor. Pe lângă aceste două proiecte, Primarul Popescu a mai obținut finanțare la încă un proiect pentru modernizarea iluminatului public. Acesta se derulează prin Agenția Fondului de Mediu și toată comuna va avea un sistem modern de iluminat public.

Iar la finalul lunii februarie, primăria Berislăvești va mai depune un prooect prin GAL pentru modernizarea sistemului de supraveghere video.

Prin PNRR, în primă fază va fi depus un proiect privind dotarea cu mobilier și logistică a școlii gimnaziale, dotare laboratoare iar ulterior tot prin PNRR se va încerca reabilitarea moderată din punct de vedere energetic a școlii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *