Nicolae Joița spune că documentația de gaze pentru Lăpușata este aproape finalizată

În Lăpusata se lucrează la deocumentația pentru gaze naturale, spune primarul Nicolae Joița, acesta fiind cel mai mare proiect pentru comună, din ultimii 30 de ani.

”Am obținut mare parte din avize, suntem pe final cu acestea ultime date, astfel încât până la jumătate lunii să fie deja depus, în urma unui parteneriat cu Roșiile și Tetoiu, Mă gândesc că peste 600 de gospdării se vor racord la rețeaua de gaze, mai ales că branșările și contorul, vor fi costuri incluse în proiect”, spune primarul Joița.

Acesta mai adaugă și faptul că mici investitori care doresc să creeze unități de producție spun că rețeaua de gaze naturale înseamnă o facilitate pentru afaceri.

Joița consideră că, în contextul în care prețul lemnelor de foc, disconfortul încălzirii pe bază de lemn, sunt motive care vor determina pe localnici să dorească să se branșeze la rețeaua de gaze.

În ceea ce privește infrastructura de drumuri edilul a declarat că ”s-a depus un proiect de asfaltare drumuri, ce vizează 12,5 kilometri, în satele : Satul Zărnești – 2,0 km; Satul Zărnești( Valea Zărneștilor) – 1,5 km; Satul Sărulești( Olărești) – 1,5 km;  Satul Scorușu – 2,0 km; Satul Berești – 3,0 km;  Satul Broșteni – 1 km; Satul Serbănești- 1,5 km.

De asemenea, extinderea rețelei  de apă în Satul Șerbănești pe o diatanță de 2,5 km; în Satul Sărulești – 1,5 km; Satul Scorușu – 0,7 km, iar în satele Zărnești și Broșteni se vor construi două puțuri ( foraj  de mare adâncime).  Extinderea rețelei de canalizare se va face în Satul Serbănești – 1 km; Satul Zărnești-1,5 km și Satul Scorușu-1,5km. Reabilitarea drumurilor sătești  prin construirea de rigole și împietruirea platformei de drum, dar și reabilitarea drumurilor de tarla și forestiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *