Nicolae Joița a investit în mobilierul școlar, toții copiii stau câte unul în bancă pentru asigurarea distanțării sociale și sanitare

Primarul comunei Lăpușata, Nicolae Joița, se declară mulțumit de obiectivele pe care a reușit să le implementeze în acest an și speră ca anul 2022 să vină cu mai multe realizări.

”Un aspect foarte important pe care am ținut neapărat să-l realizez a fost forarea a două noi puțuri de apă care să suplinească în perioadele de secetă necesarul pentru locuitori. Nu am avut probleme până acum  dar este mai bine să fim prevăzători. Și iar foarte important am reușit să cadastrăm nu mai puțin de 44 de km de drumuri locale. Fără acest lucru, fără intabularea lor, nu am fi putut depune proiecte”, susține Joița.

Prin Programul Național de Investiții, Anghel Saligny, Joița intenționează să continue asfaltarea drumurilor iar prin Compania Națională de Investiții, se vor extinde rețelele de apă cu 5 km, din care 3 în Șerbănești și canalizare cu 3 km.

Tot în acest an, Consiliul Județean a reabilitat 8 km de drumuri pe teritoriul comunei Lăpușata, mai ales drumul de legătură cu comuna Roșiile.

Însă, investiția despre care Joița spune ca a fost o prioritate pentru primărie a fost unitatea școlară. Aici s-au alocat bani pentru un mobilier nou, astfel încât toți copiii să beneficieze individual de bancă proprie, să se asigure distanțarea socială și sanitară. Toți copiii au primit tablete  școlare.

Iar de sărbători ca în fiecare an, toți cei peste 160 de copii vor primi cadouri, edilul sperând ca, funcție de cifrele pandemiei, să poată fi oragnizată o mică serbare de Moș Crăciun.

Totodată se are în vedere reabilitarea fostei școli din Broșteni, pentru a amenaja acolo o sală de festivități, de ședințe, de consultări cu cetățenii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *