Nicolae Bălcescu este una din frumoasele porți care deschid la est județul Vâlcea

Topologul este râul care aduce cele mai frumoase nopţi de luncă într-o comună cu nume de istorie. O comună unde, unul din cei mai mari vizinionari ai secolului XIX, unul care a vorbit despre reforme, pe când statul român purta ciuboţele turceşti şi dormea pe perne sultăneşti.

Dacă te plimbi doar câteva ore prin această comună, aflată la o aruncătură de băţ de Râmnicul paşoptist, ai să înţelegi de ce „dreptatea şi frăţia” au rude directe cu Topologul lui Bălcescu.

Dar asta a fost istoria, o istoria uriaşă, a acestei zone absolut fascinante din Valea Topologului.

Prezentul se înscrie pe axă modernă, una care va concentra investiţii în drumuri, sănătate, cultură și turism

Vorbim de o localitate unde drumurile se modenrizează, unde se deschid noi afaceri, unde abundă parcurile și se construiesc pensiuni.

”Comuna este situată pe unul dintre cele mai importante drumuri ale județului, drum care asigură tranzitul economic dinspre zona sudică a Vâlcii spre București. Implicit odată cu îmbunătățirea infrastructurii comuna devine una atractivă pentru investitori. Noi așteptăm deschiderea axelor pentru fonduri europene, a lucrărilor prin CNI, pentru a continua dezvoltarea localității”, a precizat primarul Landor Moșteanu.

Nicolae Bălcescu are un viitor care îl leagă, evident, de drumul Bucureştilor şi al Piteştilor, dar şi spre Vâlcea industrială de mijloc. Nu există oameni săraci în această comună, nu are cum, pentru că, aici, fiecare colţ de pământ, de pădure este respectat. Vine din istorie acest respect…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *