Nicolae Bălcescu devine una din cele mai tranzitate localități din județul Vâlcea

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, menționează că în foarte scurt timp vor fi demarate lucrările la unul dintre cele mai importante drumuri care fac legătură cu localitatea învecinată, Dănicei.

”Din punctul meu de vedere, investițiile în localitate trebuie să aibă un scop, o utilitate și că toate proiectele pe care urmează să le implementăm sunt menite a lega comuna, a o transforma într-unul din cele mai importante rute de tranzit economic în Vâlcea. Nicolae Bălcescu este o localitate care preia tot traficul de mărfuri și persoane spre Bucureșți, dinspre zona de sud a Vâlcii, fiind ruta care ocolește Dealul Negru dar ne propunem să facem aici un nod extrem de important pentru că, din punctul meu de vedere, acolo unde este trafic, există dezvoltare, vin investitorii. Iar din punct de vedere al terenurilor, al potențialului pe care comuna îl deține, suntem printre norocoși”, precizează, primarul Landor Moșteanu.

Comuna este una din ce în ce mai căutată de investitori, mai ales după ce drumurile județene care o traversează au fost reabilitate.

Edilul spune că traficul pe drumul județean care traversează localitatea a crescut de 100 de ori în ultima perioadă, fiind de departe cea mai tranzitată arteră județeană din Vâlcea.

Dar nu doar acest drum este important și, cum am spus, proiectul drumului de legătură cu comuna Dănicei, un drum care va transforma Nicolae Bălcescu într-un nod rutier important, este unul care a primit deja undă verde din partea Companiei Naționale de investiții.

Un drum util în principal pentru Dănicei, singura comună din județ care nu are niciun drum direct spre Râmnicu Vâlcea, decât prin Argeș sau Olt.

”Este un drum care scurtează cu 35 de km distanța între cele două comune. Un drum de 3,8 km, aflat pe lista de sinteză a guvernului, Un drum care trece prin Corbii din Vale, Schitu și ajunge în Dănicei. Mulți bălceșteni și mulți din Dănicei au terenuri, au rude aici sau acolo și se impune de urgență realizarea acestui drum care poate promova pe viitor și agro-turismul, peisajul este unul spectaculos. Tot la nivel de drumuri, mai avem în pregătire ă 6,9 km, din care cel mai important este podul spre Dosul Râului, plus pod în zona unde în 2014 a fost construit podul militar. Ar mai fi drumuri în Valea Viei, în Corbi și spre Morărești”, compleatează Moșteanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *