New York-ul numără orele, înaintea Finalei Super Bowl

Statele Unite trăiesc duminică febra care precede în fiecare an Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, care constituie totdeauna un eveniment şi în plan muzical şi publicitar, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Cea de-a 48-a ediţie a Super Bowl, care are loc la New York, de la ora 23.25 GMT, are ca protagoniste echipele Denver Broncos şi Seattle Seahawks şi va fi urmărită de peste 100 de milioane de telespectatori.

În deschidere, imnul naţional va fi intonat de interpreta de operă Renee Fleming, iar programul artistic din pauza meciului va fi asigurat de Bruno Mars şi Red Hot Chili Peppers. Va avea loc şi un spectacol de lumină realizat cu ajutorul led-urilor montate pe şepci distribuite spectatorilor din tribune.

Publicitatea pentru televiziune în timpul acestui meci ajunge la patru milioane de dolari pentru 30 secunde, Super Bowl fiind competiţia sportivă care aduce cele mai mari câştiguri – 470 milioane de dolari în 2012, potrivit revistei Forbes.

Super Bowl 2014 este, de asemenea, o provocare pentru autorităţile şi serviciile de securitate, care lucrează de trei ani pentru a asigura securitatea celor 80.000 de spectatori de pe stadionul LetLife Stadium.

La un an de la întreruperea curentului electric ce a perturbat finala de la New Orleans, ediţia din 2014, când evenimentul are loc pentru prima dată în partea de nord a ţării, la New York, ar putea fi printre cele mai friguroase, având în vedere temperaturile foarte scăzute din ultima vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *