Nesimţirea lui Victor Ponta e colosală! El este Vinovatul principal pentru Autostrada Sibiu – Piteşti

Nu mi-a venit să cred când am citit postarea lui Victor Ponta care, cu un tupeu de şmecher, de lichea de mahala, a încercat să fure protestul civic de vineri, 15 martie. Şi asta fără să se şteargă cu hârtie igienică la gură…

Să-i amintim noi acestui mincinos, acestui netrebnic, legăturile lui, în tandem cu Ghiţă şi Şova, în cazul Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Până în anul 2012, guvernul PDL ne-a aburit că Uniunea Europeană nu finanţează culoarul Sibiu – Piteşti fiindcă e prea scump. O minciună în care am crezut cu toţii, târziu am aflat că interesul PDL era să mute şoseaua pe Valea Prahovei.

Numai că, în 2012, vine USL la putere, cu Victor Ponta şi Dan Şova, marii noştri politicieni de mucava ai guvernării. Aceştia, în loc să anuleze minciuna PDL, vin să o întărească, în cazul Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Ministrul Marilor Prostii/Proiecte este Dan Şova. Acesta, pe mână cu prahoveanul Ghiţă, începe demersurile pentru Autostrada Comarnic – Braşov. Ponta chiar afirmă că, dacă până în 2018, nu este gata autostrada pe Valea Prahovei, el îşi va da demisia.

Ponta bagă în sertar SF-ul Autostrăzii Sibiu – Piteşti, efectiv îl ascunde. Exproprierile de pe Valea Prahovei (din zonele Sinaia, Predeal Buşteni, Poiana Ţapului), unde metrul pătrat depăşea şi suta de euro, erau aur curat.

Aici intervine Coldea. Şi felicitări generalului. Care, potrivit stenogramelor, le spune celor 3 corifei (Ponta, Şova şi Ghiţă) că îi arestează efectiv dacă nu pun în proiect autostrada Sibiu – Piteşti (strategie naţională) şi se apucă de autostrada de pe Valea Prahovei.

Şova vine şi îl abureşte pe taica Ion Cîlea cu o hartă în carioci, în care îi arată o autostradă fictivă până la Râmnicu Vâlcea. Ion Cîlea tace, din păcate.

Liderul PNL, Cristian Buican, aliat de guvernare USL, iese cu un comunicat de presă şi cere demisia lui Şova şi a lui Ponta pentru autostrada Sibiu – Piteşti.

Nesimţitul de Victor Ponta iese la TV şi spune că „nu poate face o autostradă care să ajungă la orice lider politic acasă”.

Încep protestele de la Dacia Piteşti. Şova este trimis la Bruxelles să facă presiuni pentru a muta culoarul Ten T pe Valea Prahovei. Bruxelles îl trimite acasă şi îi spune „Nu”. Autostrada Sibiu – Piteşti este cea mai importantă.

Şova pleacă şi vine Rus. Alt nemernic. Ăsta vine şi ne abureşte cu Drumul Expres Sibiu – Piteşti şi, dacă situaţia o cere, îl va dubla în regim de autostradă. Ponta şi Rus fac MasterPlan de Transport pentru Bruxelles, cu locul 1 – autostrada pe Valea Prahovei.

Bruxelles le dă cu el în cap şi le spune din nou: Autostrada Sibiu – Piteşti. Renault protestează. Ies oamenii în stradă.

După 3 ani de tergiversări, după refuzul Bruxelles, după protestele din Mioveni, după petiţiile de la Vâlcea, Victor Ponta nu are încotro şi scoate din sertar SF-ul pentru Piteşti – Sibiu.

3 ani PIERDUŢI din cauza lui Ponta, Şova şi Ghiţă! 3 ani, pentru care cei trei pot fi numiţi persoana Non Grata în judeţul Vâlcea, oameni care au subminat premeditat economia acestui judeţ.

Iar acest nesimţit Victor Ponta vine şi postează pe Facebook că el ar face autostrăzi. Păi nu îi este ruşine? El este groparul Autostrăzii Sibiu – Piteşti, continuator al minciunii PDL.

Nu mă laud nici cu Dan Costescu, ministrul tehnocrat, care habar nu avea pe ce lume trăia şi care sunt variantele de traseu. Şi cu Catastrofalul Lucian Şova.  Dar nemernicia de azi a lui Ponta nu are limite!

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *