NEPI Rockcastle va dezvolta cartierul rezidențial Riverside din Râmnicu Vâlcea

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, reduce la jumătate investițiile. Banii alocați pentru acest an merg spre proiecte începute, iar atenția companiei se îndreaptă și spre rezidențial.

„Grupul estimează că va investi 95 de milioane de euro în 2021 în cheltuieli de dezvoltare și de capital aferente proiectelor în curs, și va lua în considerare angajarea în oportunități de dezvoltare ulterioare în funcție de evoluția pieței. Strategia de dezvoltare va viza diversificarea printr-un accent pe proiecte cu utilizare mixtă și proiecte rezidențiale„, se arată în raportul financiar pentru 2020 al companiei.

Dezvoltatorul deține terenuri lângă centrele comerciale deja construite, atât la București, cât și în țară, unde vrea să ridice sute de apartamente. Planurile pentru intrarea pe segmentul rezidențial sunt dinainte de pandemie, însă compania a pregătit documentele necesare obținerii autorizațiilor de construcție pentru câteva dintre terenurile din portofoliu.

La Satu Mare, dezvoltatorul vrea să ridice blocuri de locuințe (foto) cu 11 etaje pe un teren de 10.255 mp, chiar lângă mallul deschis în 2018.

la Brașov, compania a obținut luna trecută certificatul de urbanism pentru construcția unui ansamblu rezidențial. Pe terenul de aici a construit un strip-mall, deși inițial, planurile erau de a construi un mall.

La Râmnicu Vâlcea, compania intenționează să dezvolte cartierul rezidențial din vecinătatea noului Mall, ”Riverside”, de pe malul Oltului, unde are în plan mai multe blocuri cu până la 14 etaje.

Pe lista orașelor unde vor mai fi construite locuințe se află și Craiova si Timișoara.

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a încasat anul trecut chirii în scădere cu 17% față de 2019. La nivel de grup, scăderea este de 19,4%. În ceea ce privește profitul înregistrat pe piața din România, acesta s-a redus cu 94,5%, arată datele din raportul financiar al companiei.

 

One comment

  • Ella Engel Ludlow

    Noi nu avrm teren de Dubai ,nu recomand cu 14 etaje..
    Domnu Primar sper ca nu va aproba așa ceva,toti se gândesc doar la cat iese ,nu ca oamenii vor suferi..
    Nu recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *