Nemulțumiți că nu au primit sumele promise, polițiștii locali au pichetat din nou sediul Primăriei Râmnicului

Poliţiştii locali din Râmnicu Vâlcea au pichetat luni dimineaţa sediul primăriei, nemulţumiţi că nu au primit sumele promise la ultima discuţie pe care au purtat-o cu primarul Gheorghe Matei.

Liderul de sindicat al poliţiştilor locali râmniceni, Carmen Dumitrescu, a declarat că primarul „nu s-a ţinut de cuvânt în legătură cu drepturile salariale, alimentaţia de protecţie de 20 lei/zi, sporul de radiaţii şi norma de hrană pentru anul 2015”, promise a se aloca la rectificarea bugetară.

Cei 30 de poliţişti locali au manifestat paşnic şi au discutat din nou cu edilul municipiului dar nu s-a ajuns la niciun acord.

Primarul Gheorghe Matei a spus că nu există un cadru legislativ care să permită satisfacerea revendicărilor salariaţilor, dar că, de la 1 ianuarie, în urma unor evaluări profesionale, se vor da stimulente funcţie de vechimea în muncă.

Acesta nu a fost primul protest al poliţiştilor locali din Râmnicu Vâlcea. Începând din luna septembrie, aceştia au pichetat în repetate rânduri sediul primăriei, cerând să fie plătiţi ca şi poliţiştii din cadrul Ministerului de Interne, pentru că, susţin protestatarii, „activitatea unui poliţist local este similară cu a unui agent de poliţie”. De aceea, ei insistă ca administraţia locală să facă demersuri pe lângă parlamentarii din judeţ pentru modificarea statului poliţistului local.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *