Nemţi, belgieni şi italieni interesaţi de Parcul Industrial din Bălceşti

Înființarea parcului industrial şi atragerea de investitori în orașul Bălcești reprezintă o dezvoltare economico-socială durabilă, iar disponibilitatea administrației publice locale de a sprijini și oferi facilități investitorilor va promova parteneriatul public-privat.

parc-ind-balcestiAcest fapt, în viziunea primarului Constantin Aleca, va conduce automat la creșterea standardului de viață al locuitorilor, precum și la dezvoltarea economico-socială a orașului. Pentru realizarea acestor obiective, edilul s-a preocupat continuu de modernizarea și dezvoltarea infrastructurii, dar și a utilităților publice. Astfel, se lucrează neîntrerupt la introducerea utilităților la parcul industrial, deoarece există interes din partea investitorilor pentru deschiderea unor afaceri în acest loc.

Se pare că, până la sfârşitul anului, Parcul Industrial Bălceşti va avea toate utilităţile – apă, canalizare, gaze, aşteptând ca, în anul 2017, primele investiţii să se concretizeze.

„Parcul Industrial poate permite 10 investiţii de mărime medie, care pot asigura locuri de muncă atât pentru oraşul nostru, cât şi  pentru comunele limitrofe. Dacă discutăm despre capitala agricolă a judeţului, Bălceşti, care este şi un nod rutier pe axele Craiova, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Balş, atunci avem perspective pentru acest parc. Noi am purtat discuţii cu investitori, acum urmează să le concretizăm”, a declarat edilul din Bălceşti.

Şi deja două companii din Germania, Italia şi una din Belgia au avut primele discuţii cu administraţia locală cu privire la demararea investiţiilor în acest parc, urmând ca, în anul 2017, două mici afaceri în domeniul mobilierului şi al confecţiilor de europaleţi să fie demarate.

Primarul Aleca a explicat faptul că o diversificare a serviciilor, dar și o competiție vor conduce la o creștere economică continuă și de durată. De aceea, pe lângă zona industrială, se caută soluţii pentru ca drumul de legătură Bălceşti – Goruneşti – Balş, cel care va uni oraşul cu viitoarea autostradă Craiova – Piteşti, să fie complet reabilitat.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *