Navigaţie de agrement pe Lacurile Călimăneşti şi Turnu

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata se pregăteşte pentru cel mai important sezon turistic din ultimii ani. Sezonul, spunem noi, cel mai bogat în turişti este asigurat de faptul că, spre deosebire de anii anteriori, oferta va fi cu mult mai variată, existând un număr de 20 de piscine, două mari complexuri spa, dar şi un altul mai mic, la hotel Orizont.

Se poate spune că şantierele, însemnând investiţiile în noi complexuri hoteliere, au continuat, staţiunea având nu mai puţin de 40 de agenţi economici cu oferte de cazare, hoteluri, moteluri, pensiuni, case de vacanţă etc..

Trebuie să spunem aici că zece străini au optat pentru a-şi ridica la Călimăneşti case de vacanţă.

lac agrement1În acest an, se va finaliza şi cea mai lungă alee de cură balneară, cea prin pădure, un frumos traseu de aproape 2 km lungime, care leagă Călimăneştiul de Căciulata, pe deasupra, prin marginea vestică a staţiunii, unde se vor termina de montat băncuţele, lămpile de iluminat etc.

Dar, de departe, cel mai important aspect al acestei staţiuni este deschiderea din ce în ce mai mare spre navigaţia de agrement pe râul Olt, concret, pe cele două lacuri, Turnu şi Călimăneşti.

Dacă anul trecut un singur vaporaş efectua croaziere, în acest an, administraţia va avea propria ambarcaţiune, dar şi alţi proprietari de ambarcaţiuni uşoare au cerut aprobare pentru a folosi cele două lacuri.

Astfel, un vis mai vechi al autorităţilor din Călimăneşti, dar şi al turiştilor prinde contur: nu este departe momentul în care cele două lacuri vor fi pline de şalupe, catamarane şi alte vase mici, care vor completa oferta pentru turiştii ce aleg să vină la Vâlcea.

Mai ales faptul că cele două lacuri oferă peisaje cu totul diferite pentru cei care vor dori să se plimbe cu vaporaşele. Lacul Călimăneşti oferă panorama staţiunii, zecile de hoteluri şi case de patrimoniu specifice zonei, insula Ostrov, cele două mănăstiri Cozia şi Ostrov, castrul Arutela  şi o deschidere centrală către Subcarpaţii Vâlcii.

lac agrment3Lacul Turnu, însă, oferă o privelişte spectaculoasă, Defileul Oltului, cel mai mare din România, cu excepţia Clisurii. Pot fi admirate şoseaua europeană DN7, viaductele, tunelele de tren inundate, o imagine superbă descrisă de Olt până la Brezoi, unde hotelul de la Gura Lotrului are propriul debarcader.

Judeţul Vâlcea mai deţine şi alte lacuri de acumulare unde se poate practica navigaţia de agrement, cum ar fi Brădişor sau Vidra, un potenţial care, odată valorificat, ar determina un flux şi mai mare de turişti în zonă.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *