Narcis Neaga (director CNAIR): În această iarnă, DN 67B va fi scos la licitaţie; ţin mult la reabilitarea acestui drum

În urma articolelor noastre pe tema reabilitării infrastructurii rutiere a judeţului Vâlcea, în special a Drumului Sudului, cunoscut cu indicativul DN 67B, directorul CNAIR, Narcis Neaga a dorit să facă mai multe precizări, oferind asigurări că în această iarnă acest drum va fi relicitat, după ce a fost reziliat vechiul contract, iar companiile câştigatoare nu şi-au onorat angajamentul.

„Ţin foarte mult la acest drum, DN 67B, un drum care are importanţă economică şi turistică pentru această parte a ţării. După cum se ştie este un drum care colectează toate drumurile din sudul României către zona pitorească a Olteniei de sub Munte dar mai mult, pune pe hartă oraşe industriale cum ar fi Drăgăşani şi Târgu Cărbuneşti. În luna mai când am revenit la conducerea CNAIR am cerut proiectul DN 67B şi să vedem în ce stadiu ne aflăm, un drum a cărui licitaţie încurcată venea din trecut cu multe aspecte pe care le-as numi ciudate”, a precizat directorul CNAIR.

În urma analizei stadiului la care se afla proiectul (o scrisoare de garanţie neemisă de bănci, cum ar fi fost legal, o schimbare de acţionariat majoritar în cazul companiei care devenise titular de contract plus alte hibe), Narcis Neaga şi-a asumat rezilierea acestui contract, urmând, spune el, ca în iarna această să fie organizată o nouă licitaţie prin SICAP, astfel încât în primăvară să fie stabilit constructorul, dar potrivit noii legislaţii în domeniu.

Momentan îi dăm un credit domnului Neaga, cel care a dorit să facă mai multe precizări pe o temă destul de delicată, cum ar fi reabilitarea DN 67B şi aşteptăm primăvara anului 2019 să ni se confirme cele spuse de directorul CNAIR.

Directorul CNAIR a confirmat pentru Râmnicu Vâlcea Week că în foarte scurt timp se va produce şi transferul DN 7D din portofoliul companiei către Consiliul Judeţean Vâlcea şi faptul că în perioada următoare pe Valea Oltului (DN 7) se vor executa lucrări de lărgire la 3 benzi pe mai multe sectoare în judeţul nostru.

În ceea ce priveşte Autostrada Sibiu – Piteşti, Narcis Neaga spune că aşteaptă avizul de mediu la Minister, un aviz, promis a fi emis până la sfârşitul acestui an.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *