”Mutatul la țară”, un program care deja include și comuna Runcu printre opțiuni

Comuna Runcu a intrat de ceva vreme în atenția orășenilor care vor să se mute la țară. În condițiile în care localitatea se află la foarte mică distanță de Râmnicu Vâlcea iar în ultimii ani a beneficiat de mai multe investiții în infrastructura de drumuri.

”Am reușit să finalizăm mai multe drumuri în satele din Runcu. E voba de asfaltarea drumului comunal 119, Valea Babii – Surupați – Urluești. S-au modernizat 2,8 kilometri din acest drum, iar acum se reface platforma de drum pe DC 119A, respectiv drumul Căligi. Oamenii sunt mulțumiți, au crescut tranzacțiile pe zona de de terenuri. A crescut numărul autorizațiilor de case. Singura problemă delicată rămâne drumul județean care, părerea mea dar și a comunității ar trebui reabilitat total și nu doar peticit. Aici, poate Consiliul Județean, ne va trece pe lista de priorități”, spune primarul Vasile Stoica.

În prezent, administrația pregătește noi proiecte pentru drumurile locale dar și penru rețeau de apă din satul Valea Babei.

Însă de departe cel mai important proiect rutier care ar trebui luat în calcul de autoritățile atât din Vâlcea cât și din Argeș, ar fi realizare drumului de legătură dintre cele două județe, care ar avantaja localitatea, devenind una de tranzit și un punct important pe harta rutieră.

Runcu este tezaurul frumos din marginea Râmnicului. De departea ceai mai frumoasă comună din zona metropolitană, situată la una dintre cele mai înalte cote. Este dispusă, la altitudinea Capelei, dacă am reprezenta plastic. Și asta se traduce prin dorița a multor vâlceni își cumpără terenuri sau case în Runcu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *