Municipiul Drăgășani are o evoluție economică foarte bună raportată la anul 2020

Dacă în anul 2019, municpiul Drăgășani închidea cu puțin peste 100 de miliarde vechi, anul 2020, aduce municipiului venituri de peste 155 de miliarde de lei, cel de-al doilea municipiu rămând și pe locul 2 la nivelul județului nostru.

Ecartul dintre cele două municipii scăzând însă, asta pentru că Râmnicul a avut un an mai slab financiar. Dacă pe 2019, Drăgășaniul era de 11 ori mai sărac decât Râmnicul iată că pe 2020, Drăgașaniul a avut doar de opt ori mai puține încasări față de Râmnicu Vâlcea.

Zona industrială este cea care treptat a adus venituri considerabile orașului viilor, prezența unui nou concern auto, perspectivele de dezvoltare arată că Drăgășaniul își revine economic.

După 1990, municipiul Drăgășani a intrat într-un declin odată cu prăbușirea industriei socialiste. Un declin care s-a agravat în anii 2000. Dar după 2007, treptat orașul s-a stabilizat oar investițiile au început să revină în orașul viilor, pe cele două componente, sectorul viticol și industrial.

În prezent cu cele mai multe crame turistice dar și cu două uzine din industria componentelor auto, Drăgășaniul începe să devină un pol economic național.

”Un mare avantaj pentru noi este și apropierea viitoarei șosele de mare viteză la 20 km distanța, șoseaua care leagă două orașe fanion în idnustrial auto, Craiova și Pitești. Pentru Drăgășani este un criteriu de elibililtate economic uriaș, prin prisma acestei industrii”, spune primarul Cristian Nedelcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *