Multinaționalele, Hidrocentralele, Avicolele și Mineritul (încă) salvează comunele vâlcene

Am scris recent despre topul comunelor vâlcene, funcție de rezultate financiare ale anului 2020. Dincolo de toate aspectele, avantajele si succesul acestor comune depinde în proporție totală de prezenta a cel puțin unui investitor de calibru, care poate asigura viabilitatea unei comune.

Unele din cele mai mari multinaționale din Vâlcea, două concerne unul francez și unul belgian au dus comuna Budești pe locul 6 din punct de vedere al veniturilor proprii. Acesta este avantajul prezenței unor companii multinaționale în județ. Cine spune altceva bate cămpii cu grație.

Bugetul Budeștiului se bazează peste 80% din agenții economici. Și nu doar multinaționale, pe teritoriul Budeștiul se află și alte companii locale care au crescut uriaș în ultimii ani.

Mihăeștiul este localitatea de pe locul 2. Bugetul este colectat de la cei peste 170 de agenți economici mijlocii care își desefășoară activitatea.

Frânceștiul care se află pe locul 3 are ca bază bugetară, cel mai mare concern român din industria cărnii.

Bujoreni are o zonă industrială uriașă, unde se află mari agenți economici din industria cărinii, retaileri.

Mineritul asigură încă localității Alunu un buget bunicel pentru 2020. Același minerit reprezintă un avantaj și la Costești.

O multinațională reprezintă un avantaj și pentru comuna Păușești Măglași.

Iar la Mălaia, hidroenergetica ține comuna în topul localităților bogate.

Lungești, Măciuca, Orlești sunt comune care au venituri pe baza unei mici industrii din zonă.

În concluzie, misiunea primarilor din comune este atragere a cel puțin un investitor în localitate. Asta trebuie să fie politica lor pentru următoarele mandate. Din taxele și impozitele localnicilor, o primărie nu poate funcționa. Asta este clar. Și nici doar din trei cârciumi și un magazin mixt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *