Muereasca sau Răşinarii de Jos, pregătiţi pentru provocarea agro-turismului

Răşinarii de Jos cum mai este definită comuna vâlceană Mueresca din 2 motive, dispunerea în cheile înguste râului şi cu acelaşi nume dar şi pentru faptul că este locul unde s-au aşezat păstorii sibieni, începe anul 2019, printr-o provocare a turismului.

“Trebuie spus că în ultimii 10 ani, localitatea a devenit din ce în ce mai cunoscută la nivel naţional, asta graţie şi singurei mănăstiri athosite din România, Frăsinei dar şi pentru specificul ei aparte. Localitatea este una montană, dispusă între staţiunile Vâlcii şi destul de apropiată şi de municipiul Râmnicu Vâlcea dar are propria arhitectură”, spune primarul Ion Ungureanu.

De altfel începând din acest an, numărul spaţiilor de cazare din localitate începe să fie unul consistent, 3 pensiuni fiind deja în lucru. Localitatea are utilităţi, apa este deja în proces de racordare la gospodării, problemele însă fiind cele cu privire la canalizare.

Din cauza specificului localităţii, casele sunt dispuse între versanţi şi pe cote de nivel diferite, invsetiţia într-o reţea de canalizare este una extrem de costisitoare, potrivit studiilor de fezabitate. De aceea primăria caută alte soluţii, fie pompe prin vacuum, fie fose septice standardizate şi o retea integrată de epurare.

“Pitorescul locului aduce cu sine şi o serie de dificultăţi. Am vorbit de canalizare şi drumul care în acest an va fi asfaltat din fonduri guvernamentale, este o lucrare foarte dificilă, acesta fiind paralel cu râul Muereasca şi cu un spaţiu carosabil la limită în foarte multe locuri. Dar se va asfalta şi este un fapt foarte bun, pentru că drumul este din ce în ce mai circulat. Noi căutăm soluţii prin care să facem legătura cu Olăneştii, pentru a evita astfel traseul prin Râmnicu Vâlcea”, mai adaugă edilul din Muereasca.

Se mai poate adăuga că a crescut numărul celor care îşi construiesc case în Mueresca şi a celor care caută terenuri în zonă, localitatea, aşa cum am spus aflându-se la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul Athosului Românesc, spre Mănăstirea Frăsinei.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *