MP al SUA – Kovalainen, favorit pentru a-l înlocui pe Raikkonen la Lotus

Finlandezul Heikki Kovalainen este favorit pentru a-l înlocui în Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, în acest weekend, pe Circuitul Americilor de la Austin, pe compatriotul său Kimi Raikkonen, care urmează să fie operat la spate, a anunţat miercuri site-ul britanic Autosport.
Lotus a aflat la sfârşitul săptămânii trecute că pilotul său vedetă, campion mondial în 2007, va lipsi de la ultimele două manşe ale sezonului, la Austin şi în Brazilia, pentru a se trata de spate, problemă de care suferă de la debutul său la Sauber, acum peste 10 ani.
De atunci, candidatura pilotului de rezervă, italianul Davide Valsecchi, campion în 2012 la GP2, a fost îndepărtată din cauza lipsei sale de experienţă, deoarece el nu a participat niciodată la un Mare Premiu de F1, într-un moment al sezonului în care Lotus vizează încă locul 3 în campionatul constructorilor, în faţa scuderiei Ferrari.
Lotus se află în acest moment pe locul 4, la 26 puncte de Ferrari, iar experienţa lui Kovalainen, fost pilot la McLaren, Renault F1 (fostul nume al lui Lotus F1), apoi la Caterham, între 2010 şi 2012, va fi foarte utilă.
Potrivit Autosport, germanul Nico Hülkenberg (Sauber), în continuare dorit de Lotus pentru 2014, a venit să facă un tur al uzinei Lotus de la Enstone, la începutul săptămânii, după care a decis să încheie sezonul la scuderia elveţiană.
Kovalainen, 32 ani, a disputat 109 Mari Premii de F1 între 2007 şi 2012, cu cel mai bun rezultat o victorie în Ungaria, în 2008, la volanul unui monopost McLaren. El are avantajul că a rulat de şase ori în acest sezon, într-un monopost Caterham, la antrenamentele libere de vineri dimineaţă.
Alegerea echipei Lotus va fi anunţată probabil joi, la Austin, înaintea primelor antrenamente libere ale MP al Statelor Unite. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *