Moţiunea PNL împotriva PSD: un meci ieftin între două echipe de Liga a IV-a

Este poate pentru prima dată în 25 de ani când efectiv mă lasă rece duelul politic al acestor zile. În sensul că-l privesc fără patimă, exact ca pe un meci de Liga a IV-a (habar n-am dacă există această ligă la fotbal), un meci pe un teren comunal unde două echipe mediocre se agită, zbiară, spun sudalme şi plicitisesc.

Nu, nu am fost niciodată un fan PSD dar parcă nu mai îmi vine să le dau în cap, ca acum trei ani la referendum. Pentru că nu pot să spun că dacă pleacă Ponta, Plumb, Oprea de pe scenă se întâmplă o minune. Blaga şi restul reprezintă tot un fâs inodor şi inspid

Astfel avem după 25 de ani clasa politică pe care ne-o merităm şi noi ca popor şi noi ca presă. Am citit azi un articol mizerabil al lui Năstase la adresa lui Banciu. Un Banciu care vorbeşte cu noroi şi mâzgă în pamfletele lui video. Rus spune despre curve şi copii golani, poate că are dreptate aşa cum Moise Guran are dreptate când spune că majoritatea taţilor din mediul rural care se bucură de alocaţia mărită a celor 10 copii din bătătură sunt alcoolici şi depind de legea 416.

Ponta minte, Iohannis doarme, Gorghiu a făcut şi ea consultaţii la companii de stat, Blaga se spune că era vameş, Orban a făcut 9 km de autostradă la Piteşti, Turcan se leapădă de Băsescu şi Udrea în platou la Gâdea. Şi lista continuă la nsfârşit.

Şi pe ăia de la PSD şi pe ăia de la PNL noi i-am girat, „intelctualii de Cărtureşti” şi „socialii din Teleorman”. O împărţire simplistă a electoratului din România care priveşte azi încrâncenat un meci prost între două echipe de eşalon inferior la o periferie a Europei. La mine la ţară se spune că „apa este coclită” când are un gust sălciu şi e stătută. Cam aşa este clasa politică de azi, una care ne-a plătit pe noi ziariştii ani de-a rândul ca să manipulăm opinia publică într-un sens sau altul. Noi presa le-am transmis mesajele, le-am cântat ode, ca să trăim şi noi bine pe lângă ei şi să ne dăm mari că suntem prieteni cu senatorul X cu deputatul Y cu ministrul Z. Şi? Şi aşa vom face mai departe. Este un amestec de balcanism între noi şi ei şi norod.

Cum de s-a ajuns aici, printr-o conciliere, un Pact pentru Mediocritate, la care am aderat cu toţii, politicieni, presă şi popor?

Azi presa de o culoare ăl înjură pe Ponta şi spune că România trebuie trezită, altă presă spune că justiţia politică atacă statul de drept. Norodul se uită şi el ca la tenis şi deja e format. Dacă e ţăran de Dâlga, prima dragoste a rămas FSN şi Iliescu şi îl duce cu sufletul în mâna lui Ponta. Dacă e din ăsta, cum se spune, intelectual de Cărtureşti, care ascultă Mozart şi merge la filarmonică, e cu liberalii.

Sincer mi-e lehamite de ambele clişee, sunt ca un turist care s-a nimerit la Dâlga lângă stadionul comunal şi aud din tribuna de fier, aia cu două rânduri de bănci ruginite râgâieli, seminţe sparte şi printre gardul de sârmă îi văd pe cei de la PSD şi pe cei de la PNL cum joacă un meci atât de slab, dau pe lângă minge, faultează ciobăneşte, bagă câte un autogol, îl bat pe arbitru, fac semne obscene, se înjură de mamă şi de nevastă, scuipă… Publicul stă amorţit, e cald, 35 de grade, se bea bere la pet sau cafea după caz… „Cât e scorul?”.,.”12 la 11” dar nu ştiu pentru cine…spune un localnic.

Plec plictsit de lîngă gardul stadionului comunal unde joacă PSD cu PNL un meci de liga a IV-a, un meci pentru ţăranii aprigi şi pentru intelectualii snobi.

Mihai IONESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *