Monumentul Eroilor din Tighina (Voiceşti) care împlineşte centenarul va fi reabilitat

Gazele naturale sunt un obiectiv prioritar pentru primarul Florian Vâtafu, acest consideră că dezvoltarea localităţii depinde foarte mult de aceste utilităţi.

“Aproximativ 90% din gospodăriile din mediul rural și circa 15% din mediul urban se încălzesc cu lemne. Randamentul de transformare a lemnului de foc în energie termică pentru sobe uzuale este, în general, foarte scăzut, respectiv între 20-40%, în timp ce randamentul de transformare a energiei electrice și a gazului metan în energie termică ajunge la 99%. Costul pentru obținerea unei gigacalorii folosind lemnul de foc variază între 200 și 349 de lei, în timp ce costul pentru gaz metan este între 169,3 – 178,7 lei, în situația unor instalații pentru obținerea energiei termice utilizate, în general, de către populație”, spune primarul Vătafu, sperând că oamenii se vor racorda din ce în ce mai mult la reţeaua de gaze.

În Voiceşti s-a reuşit semnarea acordului privind ridicarea gunoiului menajer, iar în cursul anului, Florian Vătafu spune că va achiziţiona pubele pentru cetăţeni.

În cursul anului vor fi reabilitatea mai multe instituţii publice, printre care vechea şcoală din Tighina, care se află în degradare. Tot în acest an, la şcoala de centru va fi amenajat un grup sanitar modern iar terenul de sport va fi împrejmuit.

Şi Primăria va fi modernizată şi dotată cu un atelier mecanic pentru repararea utilajelelordin parcul propriu. Primăria va investi şi într-un spaţiu ISU.

Însă, cel mai important proiect al primarului Florian Vătafu este reabilitarea Monumentului Eroilor din satul Tighina, monument care va împlini 100 de ani, anul viitor.

“Un monument care trebuie pus în valoare, face parte din patrimoniul localităţii noastre, este un obiectiv emblematic pentru localitatea noastră, alături de biserici, de conace. Voiceştiul îşi respectă istoria, trecutul”, spune primarul Vătafu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *