Monument vechi de aprape 100 de ani a fost mutat de Primăria Roeşti din curtea unui localnic, în curtea şcolii generale

Un monument care a fost construit acum 100 de ani, în comuna Roeşti, de un cetăţean, în propria curte în cinstea eroilor căzuti în Primul Război, a fost mutat de primărie la Şcoala Generală.

Ion Monafu este cel care în 1924 a dorit să mulţumească într-un fel jertfa roeştenilor în Marele Război şi a ridicat în piatră, la el în curte un monument de cinste. Era un bun sculptor în piatră, cunoscut în regiune şi a reuşit o adevărată lucrare de artă.

Acum un an, Primăria Roeşti şi actualul proprietar, familia Sandu, au ajuns la un acord astfel încât monumentul să fie mutat din curte şi amplasat la şcoală.

Nu numai că fost mutat, în jurul acestui monuiment, a fost amenajat chiar un parc.

Parcuri au fost amenajate şi la şcoala din Cueni şi la cea din centru.

„dacă lucrurile vor evolua spre bine cu această criză, am dori să facem chiar o slujbă de Înălţare aici, la monument. Dacă tot vorbim de această ciză la Roeşti lucrurile sunt aşezate, oamenii au înţeles care sunt regulile care trebuie respectate, mai ales cei aflaţi în izolare”, spune primarul Gheorghe Drăghici.

În Roeşti, se lucrează la drumul de legătură cu comuna Pesceana şi la baza sportivă, unde se amenajează un  teren sintetic, prevăzut cu nocturnă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *