Modernizarea drumurilor din Scundu, prioritatea primarului George Blejan

Subdezvoltarea localităților din mediul rural o reprezintă îndeosebi evidenta stare a drumurilor. Atâta timp cât încă mai sunt drumuri de pământ, atât județene, cât și comunale, nu putem spera la o modernizare sau dezvoltare economică. Proiectele care așteaptă în sertarele miniștrilor vremelnici sau a secretarilor de stst prin Ministerul Dezvoltării, nu mai sunt actuale sau sunt date preferențial, funcție de culoarea politică.

Un astfel de caz este la Scundu, unde, un proiect pentru modernizarea a 8,5 kilometri de drumuri, ”s-a pierdut”, după ce fusese aprobat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză și, care, urmau a fi finațate prin fostul program FDI. În acea perioadă mai multe proiecte au fost aprobate multe proiecte în țară, dar odata cu căderea Guvernului, totul s-a năruit.

George Blejan, primarul comunei Scundu spune că ”nu este normal să nu i se aprobe niciun proiect de atâția ani, doar din cauza culorii politice. Si comuna Scundu face parte din România, și oamenii din Scundu au nevoie de asfalt și iluminat la porți. Noi, cei din Primărie, degeaba facem proiecte și cheltuim bani pe studiile de fezabilitate, dacă nu primim finanțare. Și ne învârtim în cerc, iar oamenii așteaptă și așteaptă. Cum să ne dezvoltăm, daca nu avem asfalt pe drumuri?! Este vorba de un proiect pentru modernizarea a 8,5 km de drumuri și modernizarea iluminatului public, prin montarea a 600 de lămpi moderne, pentru că oamenii din comună așteaptă ca drumurile să fie asfaltate și să aibă iluminat public.”

Edilul a mai adăugat a depus proiect prin Agenția Fondului de Mediu privind modernizarea iluminatului public în toată comuna, iar pentru proiectul de modernizare a drumurilor spear ca prin noul program Anghel Saligny să primească finanțarea necesară, pentru îndeplinirea obiectivului.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *