Mitrofani, cea mai pitorească localitate din sudul Vâlcii are o strategie de a se impune pe harta Vâlcii

Vorbim de o comună strecurată printre colinele vâlcene, mărginită de vii și păduri, o comună de un farmec aparte, unde soarele răsare printre podgorii și apune tot printre podgorii.

O comună unde parfumul liliacului grena, alb, violet umple cerul la amurg, unde privighetorile sunt prim soliste în decor, acesta este Mitrofaniul, o localitate dezvoltată acum veacuri în jurul unei vechi abații românești, unde stareț era pre nume unul Mitrofan.

De aceaa poate comunitatea mică dar decentă este una cu frică de Dumnezeu, cu multă bunătate și spirit blajin, unde crucile strămoșilor păzesc precum totemurile vechilor timpuri, generațiile din prezent.

Aici, edilul Gheorghe Coadă are o misiune importantă. Și anume, aceea de scoate din izolare frumoasă comună din estuarul dealurilor cu vii și de a o oferi lumii. Pentru că Mitrofani este o comună izolată, există os singură cale de acces, prin Sutești și atât.

”Am înițiat un amplu proeict, un ADI, împreună cu localitatea Prundeni și suntem deschiși pentru toate comunele vecine, Colinele Vâlcene, prin care vrem să atragem fonduri europene, fonduri guvernamentale, pentru marea infrastructură. Avem un prim proiect de a lucra la drumul cu comuna Prundeni, un proiect în urma căruia Mitrofaniul va avea o nouă cale de acces, legătura spre Râmnicu Vâlcea. Așadar am avea atunci două rute care să meargă spre ambele municipii. Cea prezentă care duce spre Drăgășani și cea nouă spre Râmnicu Vâlcea. La acest ADI poate intra comuna Glăvile și atunci am avea o nouă legătură spre Horezu. Trebuie gândit totul pentru viitor”, spune primarul Coadă.

Acesta spune că are în vedere reabilitarea totală a instituțiilor publice din comună – dispensar, cămin cultural, școală, infrastructura de utilități și stimularea investițiilor private.

”Comuna noastră poate fi atât un centru pentru rezidență, case de vacanță, locuințe personale dar și o opțiune pentru a dezvolta afaceri agro-industriale”, adaugă primarul din Mitrofani.

Pentru că, adevărul este unul simplu: cine vine prima dată la Mitrofani, pleacă vrăjit, e o magie aici, în comuna care se strecoară ca o domniță pe cărări de noapte, în tăcerea acestui final de iarnă, desculță, cu un zâmbet subințeles.

Nu greșesc dacă spun că la Mitrofani începe Vâlcea să își spună numele atât de frumos, lăsat de Dumnezeu, printre enoriașii bisericilor de lemn.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *