Mitrofani are toate șansele să devină o perlă rezidențială a sudului

Mitrofani este o comună  atractivă pentru cei care aleg să se mute aici, administrația Coadă depune eforturi ca în anul 2022, localitatea să fie una cunoscută pentru cei care optează pentru o locuință de vacanță sau pentru una definitivă în mediul rural.

”Oportunitățile sunt uriașe aici în bazinul viticol al Drăgășaniului. Comuna noastră se află chiar într-o zonă cu uriaș potențial agro-turistic și foarte aproape de principalele obiective, crame, podgorii. Căutăm soluții pentru a ne interesecta cu drumul vinului și vom investi masiv în infrastructură. Anul 2021 a fost un an de elaborat proiecte, am reușit să scoatem o zonă de sub inundații, să amenajăm rigole, accese către proprietăți. Avem o populație civilizată care a înțeles și practică o colectare selectivă a deșeurilor”, spune primarul Gheorghe Coadă.

Tot în 2021 au fost amenajate mai multe drumuri către zone agricole și forestiere, zone care sunt intravilan și unde sunt terenuri care pot fi vândute pentru a fi locuințe.

Prin Programul Național de Investiții, Anghel Salignu, Administrația a depus proeicte care prevăd reabilitarea a 5 km de drumuri și extinderea rețelei de apă cu 4,5 km, două sate frumoase Racu și Izvorașu, sate care mărginesc pădurile din această parte de județ.

Tot în acest an, primarul dorește să reabilteze sediul primăriei, să amenajeze centrul civic, dispensarul, cu alte cuvinte să facă din Mitrofani, o perlă rezidențială a sudului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *