Mitrache (Primar Golești): Trebuie urgentată breteaua de legătură cu A1, în contextul în care se construiește lotul 4

Adrian Mitrache, primarul comunei Golești, localitate situată la 5 km de viitorul nod de la Tigveni spune că, în contextul în care a fost desemnat câștigătorul lotului 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, autoritățile vâlcene și cele naționale trebuie să urgenteze traseul și proiectul bretelei de legătură a Râmnicului cu A1.

”Sunt mulți oameni de afaceri care ar fi interesați de a dezvolta afaceri în comuna Golești, dat fiind faptul că potrivit datelor din prezent am fi cea mai apropiată comună vâlceană de viitoarea autostraddă. Dezvoltatorii vor să știe unde va fi traseul, dacă se va respecta actualul DN 73C, când va începe, pentru că un plan de afaceri nu se face de azi pe mâine. De aceea, acum știm că mai devreme sau mai târziu, știind că firma care va lucra acest sector de autostradă este una care lucrează eficient pe lotul 1, trebuie să ne pregătim și noi cu varianta de legătură. Este important și pentru Râmnic și pentru Budești și pentru Golești. Vorbim de cele trei localități care depind de această  bretea și implicit de autostradă”, spune Mitrache.

Edilul spune că pentru Golești, autostrada Sibiu – Pitești va fi o oportunitate uriașă din punct de vedere economic și se așteaptă ca odată cu finalizarea acesteia, pe teritoriul localității să se dezvolte mai multe afaceri de la huburi de logistică, industrii de servicii și de producție.

În acest timp în comuna vâlceană continuă investițiile în infrastructura de utilități, știind că așteptările celor care doresc să se mute aici sau să dezvolte afaceri vor fi crescute. În Golești se cunoaște un un ritm demografic crescut, localitatea crește și se dezvoltă, totul fiind legat de proiectul autostrăzii.

Până în prezent, varianta de legătură cu autostrada implică o reabilitare a DN 73C, la nivel de drum expres, drum care traversează comuna Golești, fiind drumul care duce în comuna Tigveni unde este proiectat nodul de legătură pentru descărcarea spre Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *