Mircia Gutău, prima victimă din Vâlcea a valului de proteste

Prima victimă a protestelor de stradă împotriva corupţiei este Mircia Gutău. Acesta a anunţat joi că va pleca din PNL, nemulţumit de declaraţiile Alinei Gorghiu. Nu acceptă provizoratul şi faptul că organizaţia centrală a PNL se dezice de candidatura sa.

Se spune că ar urma să fie candidatul ALDE, dar ALDE nu ştim dacă va mai exista.

Dacă protestele de stradă rămân un val de moment, s-ar putea ca, după această viitură, lucrurile să revină la normalul politicii româneşti şi, atunci, marele învins la Vâlcea este PNL-ul cu Cristian Buican.

Dacă acest val va continua, lucrurile ar putea lua o întorsătură imprevizibilă.

Până atunci, după Ponta, Piedone, Oprea, iată că, la Râmnic, Gutău devine o victimă colaterală.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că partidul nu va susţine candidatura lui Mircia Gutău, condamnat de două ori pentru corupţie, la primăria Râmnicu Vâlcea, aşa cum doreşte filiala locală a liberalilor.

Gorghiu a precizat, într-o conferinţă de presă, că PNL a decis să nu susţină candidatura lui Mircia Gutău. „Filiala îşi va reevalua poziţia, fără Gutău”, a subliniat ea.

Mircia Gutău a devenit, la sfârşitul lunii octombrie, membru al PNL Vâlcea.

„Le mulţumesc pentru încrederea acordată de către colegii liberali în această seară. Împreună vom câştiga anul viitor şi Primăria Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean în anul 2016. De azi ne apucăm de treabă”, a declarat Mircia Gutău, citat de Agerpres.

Copreşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a declarat, la începutul lunii octombrie, că organizaţia judeţeană a liberalilor îşi asumă candidatura lui Mircia Gutău pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.” În legătură cu candidatura lui Mircia Gutău pentru primăria Râmnicului din partea PNL doresc să fac următoarele precizări – Mircia Gutău îndeplineşte toate condiţiile statutare pentru a deveni membru PNL. Mircia Gutău este creditat în toate sondajele de opinie primul în preferinţele electoratului din municipiul Râmnicu Vâlcea şi în consecinţă Partidul Naţional Liberal, filiala Vâlcea, îşi asumă candidatura pentru funcţia de primar a acestuia. Nu cred că există motive statutare pentru care conducerea naţională a PNL să aibă obiecţii la opţiunea organizaţiei vâlcene a PNL privind candidatura lui Mircia Gutău la funcţia de primar”, a precizat atunci Buican.

Gutău a fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea două mandate, fiind condamnat definitiv, în 2010, pentru fapte de corupţie. In iunie 2014, Mircia Gutău a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oară, într-un proces de corupţie, la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, dar magistraţii au decis contopirea pedepselor, şi acesta a rămas în libertate.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *